– Jag hade aldrig varit i Nyköping innan jag kom hit i dag, men det är en vacker stad och Patrik (Berglin) och Brian (Clarhaut, tränare) var trevliga, säger Patrick och erkänner att han hade några andra intresserade klubbar efter sig.

– Jag valde Nyköping mycket tack vare Brian. Han gillar offensiv, rolig fotboll och det passar mig bra.

Patrick har tillbringat ett halvår nere på Nya Zeeland. Allt för att slippa den tråkiga och kalla försäsongsträningen. I stället har han spelat i Auckland City vilket är landet bästa klubb, rätt och slätt.

– De har varit bästa de senaste nio åren och nästan alltid varit med i klubblags-VM. Inte i år visserligen, vilket var lite surt, men vi spelade en turnering i Hong Kong i stället, berättar Patrick.

Går ligan ni spelade i att jämför med till exempel superettan

– Ja, det skulle jag nog kunna säga. I vårt lag fanns det spelare som spelat i La Liga och Serie A till exempel, så det var bra kvalité, sen fanns det lag med lite sämre spelarmaterial.

Hur gick det för egen del?

– Det tog ett tag att anpassa sig till ett nytt spelsystem och stil. Vi hade en katalonisk tränare som ville att vi skulle spela som Barcelona så det blev mycket bollinnehav.

Patrick beskriver sig själv som en stor, fysisk spelare.

– Jag är ganska snabb och så gillar jag en-mot-en spel. Jag gillar att utmana, säger han.

Innan Patrick åkte till Nya Zeeland spelade han för Enköpings SK. Han gjorde 80 starter för föreningen i division 2 och 3, och 28 mål. Patrick har även tillhört Halmstad BK:s U19 lag och testspelat för Ängelholm.

– Vi ansåg under slutet av mars att det var aktuellt att försöka hitta en forward till då vi enbart hade Romero som ett alternativ och efter diverse grävande och scoutande så hittade vi Patrick, berättar klubbchef Patrik Berglin på Bissarnas hemsida.

Patrick kan göra debut i laget redan på onsdag då Bissarna möter Södertälje FK i kvalet till Svenska Cupen.