IFK Göteborg är året första motstånd för Bissarna i Svenska cupen. På söndag väntar det alltså spel om poäng i en fyralagsserie efter att Nyköpings BIS spelat två oavgjorda träningsmatcher i februari månads inledning.

Förberedelserna pågår såväl på som utanför planen.

– Det är under kontroll. Det kommer att monteras läktare i slutet av veckan på Rosvalla, berättar Patrik Berglin, klubbchef i Nyköpings BIS.

Läktaren som ska byggas kommer placeras vid planens ena kortsida, alltså där den temporära parkeringsplatsen uppstått efter att den rasade tennishallen äntligen rivits. Denna läktare är avsedd för IFK Göteborgs supportrar och väntas ta 500 åskådare. Nyköpings BIS har för matcherna fått betala normal arenahyra och kommunen ser till att kraven på arrangemanget löses.

Totalt sett får Bissarna släppa in 1 500 åskådare mot Göteborg och 1 200 mot Örebro.

– Men ingen av matcherna räknas som högriskmatcher, säger Berglin.

Dock måste man ha personal som jobbar kring publiken. Ungefär 100 ideella publik- och entrévärdar och tio ordningsvakter kommer finnas kring evenemangen. Dessutom har IFK Göteborg med sig egen säkerhetspersonal.

– Från början var det inte tänkt att läktaren på kortsidan skulle vara kvar även över matchen mot Örebro, förklarar Berglin den tilltänkta maxsiffran gällande åskådare.

Det blir knappast några problem att fylla läktarna, åtminstone inte mot Göteborg, eller?

– Göteborg borde locka 1 500. Annars är det dåligt, helt enkelt. Det var den siffran vi hade när vi mötte Göteborg i cupen 2013, men då var det 14 dagar senare på året. Nu krockar det med sportlovet och det har vi märkt när det gäller personaltillsättning att det varit problem.

På måndagsförmiddagen tippade Berglin, som då inte var helt uppdaterad på siffrorna, att nära 200 biljetter hade sålts men att det hade tickat på bra under helgen. Dessutom ska det gå att lösa biljett vid arenan för såväl hemma- som bortasupportrar, men att det då kommer uppstå köer.