Mot Tullinge senast gjorde Harg sex mål och släppte in fyra. Mot IFK Eskilstuna blev det ett nytt målkalas som tog Nyköpingslaget upp i tillfällig serieledning.

Men det var hemmalaget IFK som dominerade de första 20 minuterna. De blåa skapade ett gäng målchanser vilket tvingade Hargmålvakten David Bergman till ett par fina ingripanden. Pressen gav dock resultat i den 26:e minuten när IFK:s Jakob Jensen hittade Emil Fritzells panna och 1–0 för hemmagänget på Tunavallen.

Glädjen blev emellertid kortvarig då Victor Rinkefjord kvitterade efter en tilltrasslad situation i matchminut 29. Nu var det istället Harg som tog över och bara tio minuter senare kunde Alexander Jansson ge Nyköpingslaget ledningen med 2–1 på volley, ett resultat som stod sig till halvtidsvilan.

Artikelbild

| Sebastian Nygårds stod för två av målen när IFK kryssade mot Harg.

– Vi rullade boll på ett bra sätt och klev fram lite mer jämfört med tidigare matcher, säger Hargs assisterande tränare Ola Törnberg.

Den andra halvleken hann knappt starta innan Harg utökade till 3–1 genom Amir Strukan och hemmalaget såg tagna ut. Dock hade man långt ifrån gett upp. Med tre mål på 15 minuter fullbordades vändningen efter mål av Sebastian Nygårds och Adnan Cirak gånger två.

Då svängde det igen. Damir Avdic satte 4–4 på straff och i den 78:e minuten hade Harg åter vänt på skutan när Alexander Jansson satte sitt andra för kvällen fram till 5–4 med dryga tio minuter kvar.

– Vi gör en otroligt bra match. Det är ju såklart synd att vi inte kan få med alla tre poängen hem bara. Vi tröttnade lite mot slutet med lite kramper här och där, säger Törnberg.

Ja, för IFK:s Sebastian Nygårds kunde även han sätta sin andra balja och kvittera till 5–5 på tilläggstid. Hemmalaget var sedan närmast ett avgörande men missade ett par riktigt fina lägen och matchen slutade oavgjort.

– Att släppa in fem mål är självklart inte godkänt, men sett till spelet och poängen är vi jättenöjda.

Harg går nu upp i tillfällig serieledning med en match mer spelad än konkurrenterna.

– Med tanke på att vi ändå är nykomlingar är det rätt imponerande. Vi har ett bra lag och får spelarna bara vara hela och friska så kan vi slå alla lag, säger Törnberg vars Harg har nu målskillnden 11–9 på de två senaste matcherna.

– Ja (skratt) det är helt sjukt faktiskt. Vill man se många mål ska man tydligen kolla på bandy eller Harg.