Jakob Bogne är i storform inför senior-SM.

Ny seger för Bogne – men missat svenskt rekord

Vattenskidor

Fyra medaljer senast på U21-SM. Under söndagen segrare i Karlstad. Jakob Bogne är i storform inför senior-SM nästa helg – även om han helst hade putsat till sitt eget svenska rekord under tävlingen i Värmland.

En boj med 10,25 meter lina i den första omgången, två bojar med samma längd på linan i den andra. Jakob Bogne, Nyköpings VSK, ledde inför avslutningen av Malibu 3-round slalom i Karlstad. Då klarade han 3,5 bojar med 10,75 meters lina, vilket räckte för seger. Finalåket var emellertid en besvikelse för Bogne. Den starkare blåsten gjorde att förhoppningarna om nytt svenskt rekord för U21-åkare grusades. Samtidigt är Nyköpingskillen förstås glad över segern.

– Det var kul och jag är ju nöjd med två av tre åk.

På damsidan klarade Nyköpings VSK:s Linnéa Cederquist – i respektive omgång – 3,5, 2,5 och 3 bojar, med tolv meters lina. Det räckte till en andraplats. Samma placering nådde klubbkamraten Viktor Råström i U14-klassen.

Kommande helg väntar senior-SM i Mariestad för Jakob Bogne. Tävlingen i Karlstad var en bra uppladdning, tycker han. Målet inför SM är tydligt.

– Jag siktar på guld i slalom, säger han.

Läs också

( 3 st )

Läs mer om dessa ämnen

Jakob Bogne
SportVattenskidor
Relaterat