Nyköpings Hockey Ungdom lyckades inte vid ordinarie årsmöte hitta någon ersättare till ordförandeposten där Marcus Höglin var tillförordnad, men angav personliga skäl som jobbet att han vill sluta. När årsmötet återupptogs under torsdagen var det många som hade tagit sig dit.

– Det var ett välbesökt årsmöte. Har aldrig varit så mycket folk tidigare. Visar att det finns engagerat folk i föreningen, säger NH Ungdoms styrelseledamot Magnus Eriksson.

En ny styrelse röstades fram.

Artikelbild

Under årsmötet röstades Niklas Eriksson till ny ordförande. Han tror att den nya budgeten ska få klubbens ekonomi i balans.

– Det var ett bra årsmöte. Det påbörjades redan i juni och årsmötet då gav styrelsen mandat att vara valberedning. Styrelsens förslag till ny styrelse röstades ja av de som medverkade. Och Niklas Eriksson är ny ordförande i NH Ungdom.

Och inte minst så pratades det såklart om den ekonomiska biten. Som SN Sporten tidigare skrivit hade föreningen förfallna skulder på 603 000 kronor.

– Vi följde upp styrelsens förslag till budgeten under kommande säsong och det röstades det ja till också. Fokus hamnade på den ekonomiska biten och vi fortsätter med våran handlingsplan. Det är ett tufft läge men vi följer planerna och det är positiva vibbar nu med bra folk. Men det är inget som löser sig av självt med en ny styrelse utan det gäller ju att jobba på.

Handlingsplanen innehåller bland annat begränsade spelarbudgetar, nytt föreningsavtal för att minska materialkostnaderna, minskade kostnader för administration och lokaler och begränsad budget för juniorverksamheten.

Det är ett tufft läge att komma in som ny ordförande.

– Det känns bra och ska bli kul. Det blir en utmaning nu att få ekonomin i balans och det är något vi kommer lägga fokus på nu under året som kommer. Vi har en budget med några förändringar av kostnader så följer vi bara den så kommer det att gå bra, säger NH Ungdoms nya ordförande Niklas Eriksson.

Det låter enkelt, men är det så?

– Det är ingenting som är enkelt, så är det ju. Det kommer innebära ett hårt arbete för hela föreningen men det är fortfarande realistiskt och det är det som är det viktiga, säger han och fortsätter.

– Vi har jobbat ett tag med det här nu och satt den här nya budgeten. Men det blir en spännande utmaning som sagt. Vi har en tro på vår plan och hoppas att det slutar i en sund förening med god ekonomi. Förutsättningar finns ju i den här staden.