Nya testspelare på ingång hos NBIS

Makan Keita, Gustav Rydberg och IFK-duon, Robert Andbjer och Edvin Lelic Ahmetovic, det är spelarna som finns kvar från förra veckans lista av testspelare. Den här veckan dyker sex nya namn upp på träningen.

Makan Keita är fortfarande intressant för Nyköpings BIS.

Makan Keita är fortfarande intressant för Nyköpings BIS.

Foto: Ulrika Gustafzon Cummings

Fotboll2020-01-27 17:00

Bissarna försöker att få ihop en trupp till kommande säsong och testspelarna avlöser varandra. Alla får en vecka att visa upp sig innan det antingen blir tummen upp eller ner.

– Alla förutom fyra spelare har vi avskrivit från förra veckan, däribland Setterberg (Edvard). Han tackade själv nej. Han visste inte om han skulle kunna klara av arbete, träning och all pendling, säger NBIS sportchef Patrik Berglin.

Jag har hört, enligt en källa, att den andra testmålvakten Makan Keita ska vara klar för er?

– Absolut inte. Han är ett alternativ och kommer att fortsätta träna med oss liksom Gustav Rydberg (AIK) och IFK-killarna, som vi har erbjudit en månads träning med oss. 

Makan var på gång till er i somras också, eller hur?

– Han spelade en testmatch för oss, men City hade redan skrivit kontrakt och vägrade släppa honom.

Förutom dessa spelare dyker sex nya ansikten upp på Rosvalla. Amani Biregeyi, som var utlånad från AFC United till Värmbol förra säsongen, Jakob Andersson från Linköping, som skulle ha tränat förra veckan med NBIS men som då var sjuk, Tobias Corneliusson (Huddinge), Daniel Tabrizi, som var utlånad från Syrianska till Södertälje FK, Aziz Ada, en till U19-spelare från AIK och så Yonis Hakimyasin, Djurgårdsback. 

Vad letar ni efter?

– Ytterbackar, mittfältare, centermittfältare och två målvakter. Vi kommer nog att gå ned i antalet provträningar inför matcherna sedan.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!