Kevin Berg fanns med på Bissarnas provtränarpass efter säsongen 2017. Nu är han klar för spel i Bissarna Fotboll igen. Foto:

Nye Kevin ser redan Bissarna som ett topplag

Fotboll

Efter en säsong på Nya Zeeland har Kevin Berg valt att återvända till Nyköpings BIS. Han ser redan truppen som tillräckligt stark för att kunna konkurrera om en superettanplats. – Jag måste bli jämnare, säger han om sitt eget spel.

Inför 2016 anslöt den 21-årige mittfältaren Kevin Berg till Nyköpings BIS från Brommapojkarna. I tuff konkurrens fick han nöja sig med att mestadels vara inhoppare premiärsäsongen. Under några av dessa inhopp visade han dock väldigt hög kvalitet. Men när säsongen 2017 sparkade i gång hade Kevin lämnat Bissarna. Han lämnade till sist Sverige helt. Reste i stället till Nya Zeeland för att spela en säsong i högsta ligan med Hawke´s Bay.

– Men jag har haft lite kontakt med Brian (Bissarnas tränare Clarhaut) hela tiden, säger Kevin.

Så när provträningarna drog i gång i november var Kevin på plats. Nu har han ett kontrakt över två säsonger med klubben på fickan.

En orsak till att han gärna ville tillbaka var lagets fantastiska höstspel.

– Jag såg några matcher på ettanplay. Imponerande att de fick i gång allt, säger Kevin.

– De spelar lite mer rakare nu. Det passar mig perfekt, fortsätter mittfältaren om skillnaden mot spelet vid hans förra sejour i Bissarna.

Han ser sig själv mest som en defensiv central mittfältare.

Tränare Clarhaut är en annan vikig orsak till att Kevin kommer tillbaka.

– Han förstår mig som många andra kanske inte gör.

Till att börja med kommer Kevin att pendla från Stockholm till träningarna. När han spelade i Bissarna förra gången flyttade Kevin ner till Nyköping efter en tid. Så kan det bli även denna gången.

I Bissarna ser man Kevin, precis som nyförvärvet Linus Pettersson Parnevik som presenterades under torsdagen, som en talang som dock har ett steg till att ta. Därför är båda kontrakterade på två säsonger, så att de får tid på sig att utvecklas.

– Jag måste bli jämnare, säger Kevin om sitt eget spel.

För Bissarnas klubbchef Patrik Berglin blir Kevin tredje nya spelaren jämfört med förra säsongen.

– Vi hoppas Kevin kan höja sin lägstanivå lite för då är han en tillgång i division 1 och det är därför vi kontrakterat honom i två år. Vi som såg honom borta mot Enskede 2016 vet vilken kapacitet det finns i spelaren och det är den vi hoppas han håller under alla matcher, säger Berglin.

Bissarnas tränare Brian Clarhaut ser så här på att Kevin ansluter:

– Jag är väldigt glad att Kevin är tillbaka i Nyköping. Han är en spelare som har potential att vara en impulsspelare för oss och han är hungrig att sätta en högre standard på allt vi gör. Han är bra både i det korta och långa spelet och är inte rädd för att komma in fysiskt. Så han kommer att vara en kraft på det centrala mittfältet. Jag hoppas att Kevin kan vara konsekvent i allt han gör dag in och dag ut för det kommer ge resultat.

Bissarnas trupp 2018

Målvakt: Edvard Setterberg.

Backar: Pontus Nordenberg, Enis Ahmetovic, Lennart Johansson, Alen Ahmetovic, Oskar Wickman (ny från Älta).

Mittfältare: Kevin Berg (ny från Hawke´s Bay, Nya Zeeland), Linus Pettersson Parnevik (ny från Djurgårdens U19), Suad Gruda.

Forwards: Oscar Karlsson, Christian Kouakou, Tidjani Diawara.

Tränare: Brian Clarhaut, Robert Andersson.

Lämnar: Andrew Jean-Baptiste (Terengganu II, Malaysia), Simon Esséus (studier), Eric Friedlander (inget nytt kontrakt), Fredrik Larsson (ny klubb ej klar).

Läs också

( 15 st )

Läs mer om dessa ämnen

Nyköpings BISBrian ClarhautPatrik BerglinSportfotboll
Relaterat