Hargs BK vann med 2–0 mot Hällbybrunns IF U. Foto:

Nyförvärvet byttes in och avgjorde för Harg

FOTBOLLSTREAN

I hela matchen hade Harg kontroll på sina besökande motståndare Hällbybrunns IF U, men de lyckades inte göra mål. Men i den 79:e minuten byttes nyförvärvet Micaela Ekholm och bara några minuter senare hade hon avgjort matchen.

Det var trean Harg mot sjuan Hällbybrunn som ställdes mot varandra på Krikonbacken under torsdagskvällen. Innan matchen var det fem poäng som skiljde lagen åt i tabellen, ett övertag som Harg visade prov för.

– Vi har ju matchen hela tiden, vi skapar massor med lägen och har jättebra spel. Men vi får inte in bollen i mål. Det satt långt inne, men med lite energi så kom det på slutet, säger lagledare Tine Eklund Blick.

Och det var nyförvärvet Micaela Ekholm som kom in och avgjorde. Hon blev inbytt i den 79:e minuten och gjorde omgående matchens första mål. Tio minuter senare satte hon även den slutgiltiga spiken i kistan genom 2–0-målet.

– Man får ju säga att hon gör en fantastisk debut, säger Tine.

– Vår målvakt Maria Engström hade inte jättemycket att göra under matchen även fast hon fick lite bollar på sig. Men vi lyckades ta tre poäng vilket var riktigt skönt, första matchen efter uppehållet.

Vinsten innebar inte mycket förändring för Harg i tabellen, det är ändå fem poäng upp till både Viljan Strängnäs och Södertälje. Nästa helg står tabelljumbon Kvicksund på tur för Harg och då gäller det bara att fortsätta spela på som de gjort.

– Vi har haft några perioder när vi har tappat det här. Men när vi väl får till det här spelet så går det riktigt bra. Nu hade vi lite folk borta som annars har varit med i startelvan, men det funkar ju. Vi kommer tappa Sophie Anklev som är en duktig allround spelare, hon ska flytta iväg och plugga. Men då har vi fått in Micaela där.

Läs också

( 15 st )

Läs mer om dessa ämnen

Hargs BKHargSportfotboll
Relaterat