– Vi gör ingen bra match. Visst var vi ganska bra i forceringen i tredje. Men det desperata spelet kom för sent. Hanviken gör det bra efter sina resurser medan vi kan räkna ihop 20 minuter som vi är nöjda med och det är för lite, säger Gripentränaren Oscar Jernström efter 4–3-vinsten.

TV: Nyköping Gripens Marcus Lindblom efter matchen: "Det var jäkligt skönt att ta två poäng"

Hans Nyköping Gripen såg ut att få en rätt bra start med 1–1 – PP-mål av John Moberg efter förarbete av tillbakakomne Mathias Hellgren och Valbokollegan Marcus Lindblom. Men Hanviken fick spela fem mot tre med två starka defensiva pjäser på botbänken och göra 2–1.

Artikelbild

Viktor Bemstöm har just gjort 4–3 och Christian Axelsson är på väg fram för att gratta.

I mellanakten styrde Kim Lindström kraftfullt in Linus Tjulanders passning till det så viktiga 2–2-målet.Sedan var det friläge för Eddie Jinglöv och öppet mål för hemmalagets Emil Leijon innan Gripen hade en period med oflyt i domslut så man aldrig fick något eget powerplay när domaren Henric Lindgren valde en från varje lag vid tre tillfällen.

– Det var lite segt att vi inte fick med oss något eget PP där, men de gör det bra på de lägen vi ger dem – medan vi inte kommer upp i den nivå som vi hade hoppats på innan, säger Marcus Lindblom efteråt.

Mera fart än spel i resten av perioden där Hanvikens Jesper Lindberg spelades upp snyggt av Sebastian Johansson innan 3–2-målet.

Gripencentern Alexander Carlsson, som fick vila första halvan av perioden efter en tiominutare, var pigg i sista bytet och hade sånär först tråcklat och sedan TRYCKT in 3–3. Men Hanviken in i andra pausvilan med energin en sen uddamålsledning ger.

Artikelbild

Nyköping Gripen fick det sista jublet.

Gripen skapade både tryck några gånger och kom på genombrott – minns Robin Axboms efter tio minuter – i tredje medan Hanviken blev mera inriktat bara på att hålla ledningen. Det senare kan vara farligt med kvalitetsspelare när Marcus Lindblom surrar runt motståndarkassen. OCH på tredje försöket var det just Lindblom som smällde in 3–3 efter vass passning av Pontus Broeng.

– I det läget kändes vi ganska heta och det är skönt att Hellgren är tillbaka igen. Vi blir lite tyngre i de där lägena då, säger Marcus Lindblom.

Artikelbild

Marcus Lindblom var isens gigant.

Chansen till att avgöra i ordinarie minskade med Gripens tionde (!) tvåminutare. Men det var faktiskt Simon Rodling som var närmast att knacka in ett fjärde mål på en backhand efter att annars påtagligt heta tredjemålvakten Viktor Lundahl– kastades in efter magsjuka – var på irrfärd.

I förlängningen med spel tre mot tre trodde man att det led mot straffar när Lundahl hade räddat Alexander Molldéns avslut med klubbskaftet. Med blott 14 sekunder kvar av en chansrik förlängning som Gripen dominerade kunde Viktor Bemström av alla hålla sig framme och raka in en retur – inte oväntat var det matchens gigant Marcus Lindblom som jobbade fram den pucken.

Artikelbild

Viktor Bemström fick till sist avgöra i förlängningen.

– Jag fick en fin passning av Axelsson också. Det skönaste med den här matchen var väl just att vi lyckades få med oss två poäng i alla fall – och att vi hade de andra resultaten med oss.