Om det var mycket som var rejält hemma mot Enköping i söndags så fanns det åter igen desto mera att jobba på när Mjölby, som har varit ett division 1-lag men numera är ett frejdigt och troligt topplag i hockeytvåan, besökte stora Rosvallahallen.

Hemmaspelarna höll i pucken lite för länge i många avgörande lägen under de bägge första perioderna. Men en gång blev det å andra sidan ruskigt snyggt när Mathias Hellgren hade ett helt öppet läge att skjuta direkt på Marcus Lindblom magiska passning men i stället valde att hålla i pucken, dra målvakten – och lägga in i öppen kasse.

Det var emellertid både rättvist och logiskt att Mjölbys David Bremer kunde raka in pucken i halvöppen kasse efter att gästerna spelat upp för sidledsförflyttning för nye Gripenmålvakten Otto Bäcklin. Målet kom efter en stund av momentum.

Artikelbild

John Moberg Forslund klev av efter en period, kände sig inte helt hundra innan match,

Visst Gripen hade också bra offensiva perioder i mellanakten, som har varit ett problem med dippar både förra säsongen och under sensommarens träningsmatcher, men 1–1 speglade den delen lika väl som 0–1 den första.

Det var lite för duttigt när Gripen låg under med trista 1–3. En bra period efter ett PP och Alexander Molldén smaskade in 2–3. Men i stället för kvittering smällde Jacob Mattsson upp 2–4 i nättaket och Gripens backstjärna Robin Axbom fick ta emot en checking to the head utan åtgärd – spelade dock vidare utan problem.

– Det var inte påslaget från start, vi åker inte skridsko och slarvar med pucken och då blir det så här – mot ett som jag tyckte bra division 2-lag, säger Gripentränaren Oscar Jernström.

Redan med nästan fyra minuter kvar plockades Gripenmålvakten ut och man toppade upp 6/4-spel och senare 6/5. Men Mjölby kunde hålla undan. Inom en snar framtid skulle man vilja se en lite mer utpräglad första- och även andrafemma offensivt för att få till ett vassare powerplay.

Artikelbild

Otto Bäcklin fick kliva av...

– Ja, fram till nu har alla verkligen fått chansen men nu är det dags att mejsla ut special teams fram till genrepet mot Köping om en vecka, säger Jernström.

Vad behöver nu gnugga mera på?

Artikelbild

– I själva grundspelet tycker jag ändå att vi ligger rätt men när vi inte är påslagna blir det ju fel hur vi än spelar...

Forwarden John Moberg Forslund har varit hängig och klev av efter första perioden. Till sista perioden klev Otto Bäcklin i hemmakassen av. William Lundsten kom in.

Artikelbild

[fakta nr="1"]