Nyköping körde över Surahammar

Johan Mörnsjö var tillbaka i NSK mot Surahammar. Och han var det med besked. Tre poäng blev det vid storsegern 8-1.

poäng snitsade trion ihop tillsammans.

Christian Axelsson kamperade tillsammans med comebackande Johan Mörnsjö och Henrik Olsén. Åtta poäng snitsade trion ihop tillsammans.

Ishockey2019-10-23 21:15

Till bortamatchen i Surahammar kunde äntligen teknikern och forwarden Johan Mörnsjö göra säsongsdebut i seriespelet efter sin långdragna handskada. Och det dröjde inte länge innan presenterade sig på allvar.

Efter en ganska trevande matchinledning av båda lagen etablerade hemmalaget i den femte matchminuten ett litet tryck i NSK-zonen. Men laget slarvade och Mörnsjö kunde sno åt sig en puck nära defensiva blå. Han skrinnade sedan oattackerad över hela banan och satte ledningspucken högt bakom hemmakeepern.

Den comebackande NSK-anfallaren tog plats i samma kedja som Henrik Olsén och Christian Axelsson. Den sistnämnda låg sedan tämligen omedelbart efter ledningsmålet bakom en ny het chans sedan han trampat runt sin back och in på mål. Surahammarmålvakten tappade nämligen närskottet, två NSK-anfallare var och högg på returen men det blev inget mål.

Tvåan skötte sedan Andreas Maier om helt själv. Han bröt ett sidledspass bakom mål och kunde kliva in framför kassen och enkelt sätta 0-2.

Sedan rullade det på bra för Nyköping. Christian Axelsson fick på ett mäktigt dragskott i vänstra krysset precis efter ett powerplay. Marcus Linderborg, som själv hade två heta lägen i första perioden, serverade sedan en elegant diagonalare som Adam Hirsch knackade in med ett direktskott.

Många glada miner i Nyköpingslaget med all rätt. Visserligen hade hemmalaget också några chanser. Men Daniel Fahlström i NSK-målet var följsam och täckte bort allt. Man minns främst en snabb sidledsförflyttning till bortre stolpen.

Johan Mörnsjö visade även i andra perioden att han varit saknad. Ett mål och en läcker assist stod snabbskrinnaren för. Först höll han sig framme på retur efter backskott av Ludvig Martinsson. Sedan dök han upp helt fri framför kassen på ett snyggt pass av Henrik Olsén. Men istället för att dribbla eller skjuta själv lade Mörnsjö pucken i sidled/bakåt till Christian Axelsson som i princip hade öppet mål.

Hemmalaget lyckades annars täta till sin defensiv under andra perioden. NSK lyckades inte alls skapa lika många chanser som under första perioden. Men när man väl fick dem var laget effektiva. Däremot slarvades två powerplay-lägen bort. Det blev ingen ordning alls på dessa.

Tredje perioden blev avslagen. Hemmalaget försökte snygga till siffrorna men Nyköping fredade sin bur.

Surahammar-Nyköping 1-8

Målen: 0-1 (4.40) Johan Mörnsjö, 0-2 (11.46) Andreas Maier, 0-3 (15.28) Christian Axelsson (Maier, Hadzinikolic), 0-4 (16.21) Adam Hirsch (Linderborg, Broeng), 0-5 (28.44) Johan Mörnsjö (Martinsson, Axelsson), 1-5 (31.15) Jakob Forslund, 1-6 (31.45) Oliver Hadzinikolic (Lindblom, Rodling), 1-7 (34.34) Christian Axelsson (Mörnsjö, Olsén), 1-8 (59.59) Henrik Olsén (Björnstad).

Skott: 21-34.

Utv, S: 4x2 minuter. N: 2x2.

Domare: Jesper Karlsson.