Nyköping tog inte chanserna i Borlänge

Nej, det blev inga poäng i den svåra bortamatchen i Borlänge. Nyköping fick åka hem med 3–7-förlust och en oväntad tvåmålsskytt.

Nej, närmare än Andreas Maiers reducering till 3–5 i fem mot fyra kom aldrig Nyköpings SK i Borlänge, detta trots hela sju minuter i stäck i samma spelform.

Ishockey2019-11-10 19:25

Matchen inleddes med ett jättelångt anfall för Borlänge där hemmaspelarna inte kom till något byte det till sist bara var en tidsfråga innan 1–0-målet skulle komma.

Men Gnesta IK-fostrade Daniel Ohlsson skulle visa sig var het värre. Han gjorde både 1–1 och 3–2 när puckarna rann in åt bägge håll första kvarten. Det senare var rejält snyggt när Andreas Maier gav pucken till Marcus Lindblom som väntade in att Ohlsson skulle kliva fram och så lossade en ett riktigt vasst avslut i främre krysset.

Det såg inte direkt ut som att det här var hans andra mål för säsongen. Snacka om att ett mål kan göra mycket för självförtroendet!

Nyköpingsmålvakten Daniel Fahlström behöver avlastning i målet. Oscar Malm har i alla fall plockat av gipset runt fingret. Det var bra trafik på kassen innan det andra men Fahlström ska ta trean. Ohlssons dubbla mål bet inte då det var tre insläppta efter 5.35.

Närmare än Andreas Maiers 3–5 i fem mot fyra kom aldrig Nyköpings SK i Borlänge – där det var lugnt i hallen då även hockeysupportrar valde Brages allsvenska kval på teven.

Det blev bara två chanser i hela sju minuters fem mot fyra-spel i tredje akten efter en armbågstackling av Markus Persson. Dessutom tillkom bägge genom individuella åkningar;  först Oliver Ödman-Hadzinikolic och sedan ännu kvickare Johan Mörnsjö. Tidigt plockad målvakt gjorde ingen skillnad.

Tillbakakomna Marcus Linderborg och Lucas Gustavsson bidrog med uppåkningar och...det var just mera individuella saker än ordnat spel.

Karta: Borlänge