– Det har gått ännu bättre än jag hade trott. Vi har jobbat hårt, men vi har haft 25 duktiga funktionärer hela tiden – så det har rullat på jättebra, säger Lena Tholse.

Och det är verkligen så att ALLA i vid det här laget vana arrangören Nyköpings Frisksportklubb har hjälpt till. Linus Tholse, förra årets fixstjärna och vinnare tillsammans med Jakob Molin, har kavlat upp ärmarna med skruvdragaren i högsta hugg vid åttatiden på morgonen både under måndagen och tisdagen.

– Han har ju växt upp i klubben och vill vara delaktig. Pojklaget ställer upp och jobbar massor. Det finns många fler. Det här skulle absolut inte gå och bli så bra utan alla funktionärer, säger Lena Tholse med stor tacksamhet i rösten.

Artikelbild

Redan mitt på tisdagen var beachvolleyplanen mitt på Stora torget i Nyköping spelbar.

Ni hade Swedish beach tour i höstas, flitigt landskampande i vanlig volleyboll på försommaren och nu är ni på torget igen – blir det inte slitsamt?

– Det är klart att det är mycket jobb, men jag tycker bara att det är så roligt...

Även förbundsdelen av Swedish Beach tour-arrangemanget gick på högvarv förra året i Nyköping, vilket gav det bästa stoppet på hela touren för förstagångsarrangören.

– Många av spelarna var jättenöjda och vill komma tillbaka. Det har gjort att bredden på toppen i både herr- och damturneringen är lite bättre än förra säsongen, säger Lena Tholse.

Lena Tholse hoppas förstås att förra årets publiksuccé ska upprepas, även om prognoserna skvallrar om att regnväder är på ingång just fredag–söndag så spelar man beachvolley i ALLA väder.

– Det hade ju blivit för varmt om det hade varit som de senaste veckorna. Just i dag är det ju precis lagom och jag hoppas och tror att det kommer mycket folk även om det blir lite mera ostadigt.

Nyköpings FK hade förra året en spelare med i form av sonen Linus Tholse. Till i år har NFK fått in Camilla Nilsson, som tillsammans med Sofia Ögren är tredjerankad i damturneringen, och så Linus lagkompis Jakob Molin.

– Det vore givetvis jättekul om båda hemmaparen gick till final, men de ska absolut inte känna någon press. Jag tror att folk gillar själva turneringen och kommer till finalerna ändå, säger Lena Tholse.

Mycket mera om förutsättningarna i både damturneringen och den minst lika ovissa herruppgörelsen kommer de närmaste två dagarna, inklusive intervju med såväl Camilla Nilsson som Linus Tholse.