Detta trots att tänkta poängmaskiner som junioren Erik Andersson – vann överlägset i sin första K1-start – och Dennis Kernen saknades större delen av veckan efter förkylningar.

– Ja, och det känns fantastiskt roligt att vi kunde vinna ändå. Framför allt kul att vi har fått med så många nya kanotister och att de var så duktiga i de yngsta klasserna. En höjdare var H16-killarnas första K4-seger där de paddlade så fint och så har vi ju fantastiska juniorer – kommer nog att bli roligt att se våra seniorbesättningar framöver, säger NKK-tränaren Pär Lindén, som själv hoppade in i herrstafetten över fyra gånger 200 meter – men där det var just i de yngre klasserna som medaljerna regnade in.

Den där stafetten vanns av två före detta Oxelösunds KK-kanotister i form av David Johansson och Sebastian Jakobsson, nu i Brunnsvikens linne.

Artikelbild

Det gällde att kämpa ända in i kaklet för att NKK skulle vinna Bästa klubb-pokalen igen.

Anton Andersson anförde en K4:a med Kristian Wilde, Dennis Kernen och Filip Andersson till silver medan Lidköping blev utan medalj. Viktigt där. Moa Lindén, som liksom Anton och Kernen är uttagna till U21-NM, och superjunioren Rebecka Gustafsson Lönnroth var trea i damseniorklassen.

– Rebecka har gjort ett fantastiskt SM, ibland glömmer man hur bra hon är, säger Lindén.

NKK:s herrjuniorer vann innan dess programenligt K4 5000 meter – och även K2-loppet i lördags genom storfavoriterna Karl Brodén och William Berg.

Artikelbild

– Vi fick en jävligt bra förstavändning. Sedan var det bara att hålla i ledningen, kände William kort efter målgång i lördags.

– De kom bara längre och längre bak. Vi trodde att det skulle bli klunga, fyllde Brodén i.

Artikelbild

Duon åker redan på onsdag till maraton-EM i Frankrike.

– Det här känns jävligt bra, sa William.

Artikelbild

NKK:s herrjuniorer har tillhört svenska eliten ända sedan 14-årsklassen.

– Det har skiftat lite vem som har varit bäst. Riktigt kul – och kul att det är så många nya som kommer underifrån och tycks tycka att det är kul, säger Pär Lindén.

Artikelbild

Katrineholmskillarna Anton Andersson och Dennis Kernen K2 5000 meter blev duons enda K2-lopp under SM-veckan i Nyköping. Och det blev guld direkt – fem sekunder före Finspång.

– En riktig tömning. Det kändes som att vi var fysiskt starkare helt enkelt. Vi hade hela tiden svar på tal mot deras ryck. Förhoppningsvis får vi köra samma distans på NM.