Denna gång var det Philip Carlsson som slog till i H18-klassen – där ändå en av platserna på pallen liksom var borta redan tidigt då Stora Tunas Viktor svensk höll seniorelittempo i Hässleholmsnatten. I stället blev det en kamp om de övriga två medaljerna och där fixade Axel Elmblad, Bredaryds SOK, silvret. Han var en och en halv minut före Philip Carlsson, som emellertid kunde säkra en skön bronsmedalj.

Det är hög klass på de lokala juniorerna. OK Hällens Melker Lundin, som är medaljmeriterad i USM när det gäller dagorientering, var nia och så går NOK-killen Albin Falk från klarhet till klarhet. Han var på plats 18 men tidsmässigt riktigt nära topp tio.

På seniorsidan var det var två riktiga natträvar som segrade. IFK Göteborgs Johan Högstrand försvarade sitt guld från ifjol. På damsidan kunde Anna Bachman, som dominerade stort även i Nyköpingsnatten vid Nynäs slott härom veckan, bärga sin andra natt-SM-titel.

Artikelbild

– Det känns jättekul att inleda säsongen så här. Loppet var överlag bra, men det var svårt att få en bra känsla i skogen och jag hade verkligen ingen aning om hur långt det skulle räcka. Men jag fokuserade på att kämpa och orientera metodiskt hela vägen. Verkligen kul, sa Bachman efteråt.

OK Hällens egna Johanna Öberg och ännu mera extremt nattorienteringsmeriterade Johanna Engström var på plats 13 och 14 men det skilde 12–13 minuter upp till snabba Bachman. Alla NOK-systrarna Hylander gjorde helt okej lopp – bäst denna gång var Ida på plats 22.

I äldre herrjuniorklassen var Ludvig Ek 21:a och Carl Carlsson 29:a nere i nordöstra Skåne.