Nyköpings SK nollade Malung i sin hemmahall

Sju man på frånvarolistan, ett lån från allsvenskan. Med de förutsättningarna reste NSK till Malung och nollade hemmalaget 0-3.

Backen Ludvig Martinsson var delaktig i NSK:s första mål mot Malung.

Backen Ludvig Martinsson var delaktig i NSK:s första mål mot Malung.

Foto: Peter Sonander

Ishockey2019-10-13 20:00

– Det har varit lite för många spelare borta nu under inledningen av säsongen. Det har gått troll i det.

Nyköpings SK-tränaren Fredrik Mälberg har haft en minst sagt tuff säsongsinledning med många spelare borta av olika orsaker hela tiden. Mot Malung saknades Calle Krantz, Gilito Garcia, Albin Ivarsson Hamberg, Emil Jakobsson, Johan Mörnsjö, Henrik Olsén och målvakten Oscar Malm.

– Alla som var med (i Malung) gör det naturligtvis väldigt bra, påpekar Mälberg.

In hade anfallaren Joakim Hällerström kommit, på lån från Vita Hästen.

– Han var med och tränade med oss redan i torsdag. Han har varit skadad. Så det här är ett sätt för honom att komma tillbaka. Han kommer att bli en allsvensk spelare, säger Mälberg som hade 24-åringen under tre säsonger i Huddinge.

Hur länge han blir kvar är oklart och beror lite på hur stort skadeläget utvecklar sig i Norrköpingslaget.

– Men tanken är att han ska vara med och köra nästa vecka i alla fall.

Självklart när laget höll nollan för första gången i seriespelet var det defensiven som fick mest beröm.

– Försvarsspelet i egen zon är ganska okej. Ser man till att motståndaren bara får till tio skott har man gjort det bra. Vi håller deras gubbar utanför oss. Och med ett bra försvarsspel lägger man en bra grund, säger Mälberg.

Ledningspucken kom direkt efter tekning i egen zon i första perioden. Pucken gick tillbaka till Ludvig Martinsson på backplats. Hans skott styrdes in av en i matchen mycket framträdande Christian Axelsson.

Axelsson hade även en klubba i 0-2-målet. Han försökte dribbla sig fram i anfallszon. Pucken rann istället snett bakåt till Alexander Carlsson som direktsköt andra målet. Ett viktigt mål eftersom det kom i första matchminuten av tredje perioden.

Mälberg var dock in hundra tillfreds med anfallsspelet.

– Det tar lite för lång tid för laget från egen zon och genom mittzon. Vi kuggade inte i varandra. Vi blixtrar bara till bitvis. Fast vi har en del bra chanser i alla fall.

Oliver Hadzinikolic skapade en hel del med sin pigga skridskoåkning. Marcus Lindblom visade några gånger vilken lysande passningsspelare han är. Backen Ludvig Martinssons spel över hela banan också starkt.

När NSK med knappa 30 sekunder kvar fick en utvisning satsade hemmalaget allt och tog även ut målvakten. Då kunde istället Marcus Linderborg jobba fram en puck vid sargen som Marcus Lindblom skickade in i tom bur.

Karta: Malung
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!