Den gånga helgen avgjordes finalspelet i den riksomfattande Korpenturneringen Sweden Floorball cup. Spelplats värmländska Kil.

Nyköpingslaget Lindebrinks Entreprenad reste dit med, skulle det visa sig, ett alldeles eget vinnande koncept: spelare från många olika sporter.

– Ja det var en salig blandning. Men det var nog därför det fungerade, alla är tävlingsinriktade och vill vinna, säger Pontus Nordlund, lagkapten för laget och tidigare hockeymålvakt ett antal säsonger med Gripen.

Från motorsporten fanns Jens Jakobsson med i målet. Han var så sent som förra året kartläsare åt SMK Nyköpings Christoffer Haglund.

Rickard Söderberg är gammal kantsnitsare i IFK Nyköpings handbollslag. Pontus Kappel Eriksson fotbollsspelare i samma klubb.

När det reste hem från Kil var det alltså utan förlust och en fin pokal i bagaget. Därmed inte sagt att det var utan dramatik.

– Vi spelade exakt lika med ett lag i gruppspelet, samma poäng och samma målskillnad. Så det blev lottning. Vi fick plats nummer ett och gick direkt till slutspel. Det andra laget fick plats två och fick kvala till slutspelet.

Lätt komiskt att laget som förlorade den i webb-tv direktsända lottningen hette Tombola.

– De hade oddsen emot sig, skrattar Pontus.

Kvart och semi gick smidigt. Finalen blev dock tuff.

– Men vi spelade riktigt bra försvarsspel, en krigarinsats.

 Nu finns stor gammal segervana i laget. I fjol vann Buskhyttan Indians turneringen, fem man ur det laget fanns med i Kil.