Landslagsäventyret för Hedda Broberg började halvvägs genom juli och pågår fortfarande. Då for hon iväg med resten av truppen till Turkiet och Azerbajdzjan för träning och sedan två träningsläger i både Polen och hemma i Sverige. Eftersom Hedda är yngst i truppen så har hon rätt långt till en ordinarie plats i laget, men det är inget hon tänker allt för mycket på.

– Det har varit kul, jättehäftig upplevelse. Det går ju lite upp och ner med själva volleybollen men det är ändå kul, det är en jättestor möjlighet som jag har fått med landslaget så jag är väldigt glad att jag tog den, säger Hedda Broberg.

Hedda är yngst i en ganska ung trupp överlag, medelåldern är på strax under 21. Så för Heddas del är det inte allt för stort gap upp till de andra tjejerna i laget.

– Det är häftigt, man kommer in i det mer och mer. Det är en väldigt ung trupp, många som är 18 och 19 så det är ändå rätt nära i ålder.

Nu är det svenska damlandslaget mitt inne i EM-kvalet. Under förra veckan inleddes kvalet med två matcher, först en vinst mot topptippade Tjeckien och sedan en förlust mot Estland på söndagen i Örebro.

– Vi skrällvann mot Tjeckien med 3-2 och sen spelade vi mot Estland där vi förlorade med 3-1, lite sur förlust. Det var väldigt jämnt hela tiden, de hade väl lite mer energi och drog det längsta strået. Men vi kunde lika gärna ha vunnit den matchen, vi brukar alltid spela jämnt mot Estland.

Den här veckan är det två matcher till då Finland står på tur, först på onsdag i Helsingfors och sedan returmöte i Umeå på söndag.

– Jag vet inte riktigt hur Finland är, jag har bara mött deras ungdomslandslag. Men det är en väldigt stor volleybollnation och det är många som kommer kolla så det kommer bli häftigt. Jag tror att det kommer bli väldigt jämna matcher för de spelade 3-2 mot Tjeckien, precis som vi gjorde. Sen vann de även med 3-2 mot Estland. Så det blir väldigt jämnt och spännande, precis som alla matcher i den här poolen, säger Hedda.

Hedda tror att det är dagsformen som blir avgörande i alla matcher i det här kvalet, så pass jämna lag är det. Men hon tycker inte att de har press på sig, de har framtiden på sin sida.

– Det beror mycket på ens egen och motståndarnas dagsform, det kan gå lite hur som helst. Men eftersom det här är ett så pass ungt lag så hoppas jag mycket på framtiden, det kommer fler EM-kval där vi kan kvala in, vi har några år på oss.