Att 19-åringen, som tävlar för Nyköpings Vattenskidklubb, redan är på hög internationell nivå i slalom vet de flesta vid det här laget. Förra säsongen blev det ett U21-EM brons, ett senior-SM silver och en femteplats på U21-VM. Dessutom förbättrade Jakob sitt personliga rekord två gånger i fjol.

Och årets säsong har inte börjat sämre. I början av februari stack Jakob till Florida, USA, för att kunna förlänga åksäsongen och träna på alla detaljer. Det är inte första gången Jakob gör det. Men det var första gången han bodde vid Santa Rosa Beach i närheten av Jacksonville i norra Florida.

– Jag är väldigt nöjd. Det har varit över förväntan faktiskt, säger Jakob som landade i Sverige igen i onsdagsmorse och på fredagen åter var på jobbet på Skavsta flygplats.

Två tävlingar hann Jakob också med. Det var vid den sista, helgen 12–13 maj som han putsade sitt U21-rekord. Redan på lördagen tangerade han rekordet, två bojar på 10,25 meters lina.

– Jag var väldigt nöjd redan då och hade egentligen inga förväntningar på söndagens tävling, säger Jakob och fortsätter:

– Det var sista åket på eftermiddagen. Jag var trött i kroppen. Men det var tydligen det jag behövde, jag var lite avslappnad.

Det nya svenska U21-rekordet lyder på tre bojar på 10,25 meters lina. Att notare är att det är bara en boj ifrån det svenska seniorrekordet. Han klev också med åket upp på årets världsranking bland seniorer till plats 22.

– Men jag var inte nära att klara fjärde bojen.

Årets stora mål ligger fast, i augusti är det U21-EM i Frankrike.

Första tävlingen "här hemma" blir i Spanien i slutet av nästa månad.