Men tabellettan Harg lyckades hantera regnet mycket bra till en början. Den blev en pangstart då hemmalaget gjorde två mål redan efter 13 minuter, först genom lagkapten Dago Funes och sedan av skyttekungen Marcus Björklund som gjorde sitt 25:e mål för säsongen.

– Sen har vi bud ett till där vi hade kunnat döda matchen, de hade nog inte orkat resa sig efter det. Men deras målvakt gjorde ett par bra räddningar och det var en boll i stolpen. De fick vittring och gjorde 2-1, sen blev de hungriga och tog över mer och mer. En svår match, vi får ändå vara nöjda, säger tränare Anders Stridh efter 2–2-matchen.

– Inte så mycket skönspel, det var en riktig rysare och en riktig holmgång. Tufft spel och båda lagen gick väl lite på knäna på slutet. Ändå rättvist med ett oavgjort resultat

Artikelbild

Att det var en match mot fjärde bästa laget i ligan, med häng på topplaceringarna, var något som Anders märkte av.

– Det var ett jäkligt bra fotbollslag. De spelar bra fotboll och rullar boll och gör det svårt för oss.

Anders tror att regnet kan ha hämmat deras spel, plus att de hade ett par ordinarie pjäser borta. Men trots det och en tappad ledning så finns det bra saker att ta med sig från matchen.

– Det är ju en bra krigarinsats, trots att vi är trötta och har ett gäng spelare borta så krigar vi till oss en pinne. Nu leder vi fortfarande serien så det är bra.

Artikelbild

Hargs Dago Funes firar efter att ha gjort matchens första mål.

Harg leder division 4 efter 16 matcher, tre poäng före och bra mycket bättre målskillnad än tvåan Viljan som har en match mindre spelad. I nästa omgång visar spelschemat Malmköpings IF på bortaplan.

– Hoppas vi kan få tillbaka några till den matchen, men vi ser positivt på framtiden, helt klart.