Nyköping Gripen har gjort klart med Gustav Haglund - som är med i matchtruppen mot Huddinge. Foto:

Offensivt vapen in i Gripens trupp

HOCKEYETTAN

En ung anfallare som gör mycket poäng kommer spela med Gripen de två kommande matcherna. Gustav Haglund från division 2-klubben Falu IF lånas in.

En spelare från Falu IF har kritat på för lån. 21-åringen Gustav Haglund finns med i Nyköping Gripens trupp redan i kväll mot Huddinge.

– Han blev klar i förmiddags. Han fick vi tag på via Oscar Jernströms kontakter. Oscar har ju ett förflutet där. Det är en spelare som ville testa på att komma hit och kan ha kvaliteter som vi letar efter. Men det klart det är skillnad på division 2 och division 1, säger NH Ungdoms vice ordförande Magnus Eriksson.

Haglund är en anfallare som gjort bra ifrån sig under en längre tid.

– Det är en ung anfallare som har gjort mycket poäng under många år i Falu IF:s a-lag. Han har spelat där i ungefär tre säsonger. Nu, under deras inledande matcher, snittar han över två poäng och han kommer med bra form till oss. Han är ett offensivt vapen.

Som tidigare nämnt är Haglund med i kväll.

– Han kommer att spela med oss mot Huddinge och sedan mot Enköping på söndag. Sen får vi se vad som händer. Han ska tillbaka till Falu, de har några matcher kommande vecka.

Letandet efter en offensiv pjäs har inte varit lätt.

– Det är en tuff marknad. Sen kanske det inte är i rätt tid att leta spelare. Men vi har självklart slängt ut våra krokar och kollat med klubbar runt omkring. Sen så vill vi ha lite koll på vad vi tar in också, speciellt med kort varsel. Oscar Jernström har bra koll på honom.

Läs också

( 15 st )

Läs mer om dessa ämnen

Nyköping Gripen HCIshockeySport
Relaterat