OIK kom tillbaka – Holmström tvåmålsskytt

Fotbollsfyran

Oxelösunds IK var i dubbla resultatmässiga bryggor – men fick i slutändan ändå med sig en premiärpoäng efter 3–3 (1–2) hemma mot Eskilstuna Babylon.

Hemmalaget växte efter pausvilan på Ramdalen. Bättre karaktär och justering av spelsättet blev nycklar.

– Vi spelade lite rakare och kändes mer närvarande. VI var inte riktigt där i offensiven eller defensiven i första halvlek, sa OIK-tränaren Jan "Lillis" Frank efteråt.

Uppryckningen betalade av sig via en kvittering fram till 2–2 i den andra halvlekens begynnelse. Men gästerna, en av årets nykomlingar i Sörmlandsfyran, slog tillbaka med ett nytt ledningsmål. De blågula från kuststaden med pådrivande lagkaptenen Pontus Holmström i frontlinjen fick dock sista ordet i form av 3–3. Och det fanns läge för alla tre poängen.

– Pontus var millimeter från att göra 4–3 precis i slutet efter en frisparksvariant, berättade Lillis, som ändå slog fast att det var en vunnen poäng snarare än två förlorade.

– I vårt läge just nu så är vi helt klart nöjda. Väldigt starkt att komma tillbaka två gånger.

I veckan hoppas han också ha Alex Jansson åter i träning. Den division 1-meriterade offensive kraften har varit ur spel i ett par veckor, med anledning av en spricka i ett revben som han ådrog sig i DM-matchen mot Mariefred i slutet av mars.

OIK:s premiärmål: Pontus Holmström 2, Alex Hellberg.

Läs också

( 15 st )

Läs mer om dessa ämnen

Oxelösunds IKSportfotboll
Relaterat