Nej, spetsforwarden, Mathias Ranégie fick inte starta men Syrianska kom ändå till spel med ett riktigt namnkunnigt lag. Martin Mutumba kom till spel, det gjorde även Mattias Mete och Sebastian Rajalakso alla tre med allsvenska meriter.

Mutumba var bara en liten konstig studs från att pricka in första målet redan efter 50 sekunder.

Nu dröjde det i stället till den 12:e matchminuten innan ett helt dominerande Syrianska kunde ta ledningen. Ett vasst inlägg kom svepande från höger, lagkapten Mattias Mete kunde enkelt knoppa dit ledningen.

Artikelbild

Sedan rullade målen in i en jämn ström bakom Max Widegren i OIK-målet. Pontus Holmström och resten av backlinjen, ja egentligen hela laget, hade ordentligt att göra defensivtmatchen igenom.

Nu rensade ändå Holmström och mittbackskollegan Erik Andersson undan väldigt mycket. Men bollen var snart tillbaka i farligt område.

– Ja nu är jag trött, pustar Pontus direkt efter slutsignal.

– Det är ju två tre klasser för bra för oss, fortsätter han.

Artikelbild

Anfallsknosen Pontus Holmström spelade mittback i OIK. han gjorde det riktigt bra trots de många målen bakåt.

Syrianska hade en väldigt offensiv 4–3–3-uppställning som i sitt spelsätt påminde en hel del med hur Östersund i allsvenskan spelar. Kantspelarna låg väldigt brett. Där försökte och lyckades man tas sig igenom hela tiden.

– De spelade lite som vi försöker göra när vi går i genom på ritbordet. Mutumba kom ner och hämtade boll. Sedan fyllde de på med ytterbackarna. Då hade vi problem, säger Holmström.

Artikelbild

OIK spelade med en ensam anfallare. Det dröjde till den 26:e matchminuten innan hemmalaget hade ett första längre anfall. Laget skapade inte en endaste målchans på hela matchen.

– Vi försökte i alla fall spela vårt spel hela matchen. Men vi är lite naiva ibland och tappar boll på helt fel ställe, analyserar Holström som inte vet om ha kommer att fortsätta som mittback.

Artikelbild

– Det är tränarna som bestämmer. Men jag tycker det är kul i alla fall. Försöker spel som jag tycker en mittback ska göra, ha ha.

Holmström tillsammans med mittbackskollegan Erik Andersson samt Erik Delvén på mittfältet var OIK:s bästa.

Artikelbild

[fakta nr="1"]