Jeremias Varas, som i dagarna presenterades som ny huvudtränare i klubbens damlag, kommer även figurera i motsvarande roll på futsalsidan. Bågen spänns i vanlig ordning ordentligt.

– Det här blir tredje året och ambitionen har väl egentligen alltid varit att ta klivet upp i SFL (högstligan i futsal, vår anmärkning), säger Varas.

Onsdagens genrep gav en 5–3-seger mot Norrköping FC. Ett stabilt genomförande enligt Varas, som medger att han är en smula osäker på var denna futsalupplaga står inför lördagens seriepremiär mot Stockholmslaget Oranje.

– Vi har lite bitar att jobba med. Den stora utmaningen för mig blir att få ihop laget, och få alla att bli riktiga futsalspelare. Det är en speciell sport med en massa kombinationer som man kan bli straffade på. Taktik och spelförståelse är a och o, inte så mycket det rent individuella, menar Varas.

Individuellt skickliga nytillskott finns det onekligen. Senast i raden Oscar Karlsson, som visat stor form på senare tid och då talar vi förstås fotboll och Nyköpings BIS. Han finns dock inte med i futsalpremiären eftersom hans NBIS har sin sista seriematch samtidigt. Däremot är tanken att "OK:s" radarpartner Enis Ahmetovic spelar mot Oranje, likaså Suad Gruda. Båda två är avstängda och således inte tillgängliga till Bissarnas lördagsmatch mot Assyriska.

– Truppen, bredden och erfarenheten talar för oss, säger Varas, som även kan räkna in Dino Semovic, med förflutet i bland annat NBIS och Trosa Vagnhärad.

Utöver premiärmotståndet Oranje kommer IFK att ställas mot IFK Aspudden-Tellus, IFK Mariefred, Strängnäs Futsal Club och Söder Futsalklubb. Tio omgångar, två möten alla lagen emellan hemma och borta, är vad som gäller först och främst.

– Jag har ingen jättekoll, men det verkar inte vara något lag som är superstarkt och som kommer vara överlägset, tror Varas, som under samtalet med SN-sporten googlar på premiärmotståndet Oranje.

– Verkar som att de har haft svårt att få ihop en stark grupp då de konkurrerar med Hammarby och Djugården, upptäcker IFK-tränaren.

I vilket fall som helst hoppas han att den här säsongen ska bli den sista i futsalens division 1 södra Svealand.

– Vi vill vara med däruppe. Och jag tror det är samma som tidigare i år, det vill säga att det gäller att vinna första serien och därefter vinna en trelagsgrupp mot två andra serievinnare i Sverige, avslutar Varas, som på skadelistan inför lördagen endast har Omar Tapia.