Bissarnas sena värvning Noi Olafsson är inte seriens största mittback – men islänningen är en av de bästa med sin beslutsamhet och följsamma spel. Suad Gruda till höger kom in direkt efter paus, men inte centralt som hade varit det logiska utan vänstermittfält. Foto:

Olafsson och backlinjen gladde i solig men trist kryssning

Fotbollsettan

Två lag som var mycket mera rädda att förlora än benägna att försöka skapa chanser i solgasset på Rosvalla spelade ett rejält händelsefattigt fotbollsschack, som slutade med remi. När Bissarna spelade 0–0 mot Sandviken fanns till sist alla Svaljaktskandidater i backlinjen.

Pelle Olsson-fotboll är inte rolig att titta på men ofta effektiv. Nu var det mest imponerande att titta på när Sandvikenspelarna nästa n hela tiden hamnade på rätt sida och inte tillät ett – utan Christian Kouakou i slag – uddlöst Bissarna att skapa mer än halvchanser.

Visst, Bissarna hade ett mönsteranfall med den i första halvlek i alla fall kreativa Ryo Fujii som låg bakom. Via Enis Ahmetovic och Oscar Karlsson, ingen skräll att det var just de, hamnade bollen framför Samuel Kroon – som bara drog till på vinst och förlust såg det ut som. Annars var det mest när man skyfflade in chansbollar som det kunde ha blivit farligt.…

– Ja, vi har väl en sex–sju sådana lägen men där har vi ingen tur och i övrigt har vi stora problem att skapa målchanser när Christian Kouakou inte var i form efter hårt matchande. Vi kan inte förvänta oss att Christian gör två mål i varje match, utan måste skapa mera ändå, säger Bissarnas tränare Brian Clarhaut.

Han skiner upp när ett par FCK Köpenhamn-spelare behandlar bollen bekvämt på mitten i niomannafotbollsmatchen i den internationella cupen som avlöste den chansfattiga matchen i norrettan.

Se här bara när gästerna har en av sina två chanser; Viacheslav Koidan ska bara trycka in bollen...när Olafsson dyker upp och täcker bort hela vänstra delen av målet – varpå Koidan blir stressad och drar den långt utanför. Foto:

Det var bortalaget som hade de två vassaste lägena – varav namnkunniga inhopparen René Makondele låg bakom den sista.

– Men det var positivt att vi helt neutraliserade deras fasta situationer.

Clarhaut tyckte annars att hans lag helt enkelt var tröttkört efter onsdagens match – och det ska sägas att värmen var rejält jobbig för bägge lagen på lördagseftermiddagen vilket bidrog till en medioker och tråkig fotbollsmatch.

– Vi hade en spelidé, killarna kämpade tappert – men orkade inte utföra den. Motståndarna hade ingen annan än att försvara sig, sammanfattade Clarhaut.

Under er långa vinstrad i höstas slog ni långbollar på Christian Kouakou och Oscar Karlsson när spelet körde ihop sig så löste det sig ändå – de bollarna kom inte i dag?

– Nej, visst vill vi slå lite fler sådana men då krävs det mera kreativitet på mitten och så måste Oscar och Christian visa sig mera.

Ska man plocka fram korn av glädje är det förstås att Gustaf Halvardson får hålla sin första nolla – bara två avslut på mål men ruggigt viktigt att inget av dem gick in.

Bäst på planen var Bissarnas isländske mittback Noi Olafsson. han var jättenöjd med samarbetet med Lennart Johansson nu när mittbackskippan Pontus Nordenberg var febersjuk.

Lennart Johansson spelade från start på mittbackspositionen nu när Ponus Nordenberg var sjuk igen – och "Lelle" var bra . Foto:

– "Lelle" känns trygg att spela med. Men jag tycker att det blev en tråkig match. De ligger ju lågt med en fembackslinje, satsar på att slå långa bollar – och vinna dueller. Vi klarar av de kamperna, men i just den här matchen skapar vi för lite framåt, säger Olafsson.

Förutom att du säkert hade velat att laget hade mera poäng måste du vara helnöjd med din egen vårsäsong?

– Ja, jag är glad att jag fick den här chansen och att bara vara här i ett bra gäng som fortfarande har bra sammanhållning. Spelmässigt tycker jag att vi är bättre i de flesta matcher, i flera studsar det inte vår väg – så är det i dag också även om vi som sagt skapar vi för lite framåt.

Det täta matchschemat fortsätter med Svenska cupen på onsdag, borta mot IFK Aspudden-Tellus.

Suad Gruda kom in direkt efter pausvilan – men sattes på en kant i stället för att ta tag i bollvinnandet på innermittfältet, Foto:

Nyköpings BIS–Sandviken 0–0

Varning, NBIS: Alen Ahmetovic.

Domare: Arian Chalak, Sundsvall.

Publik: 580.

Så spelade Bissarna: Gustaf Halvardson – Enis Ahlemotvic, Noi Olafsson, Lennart Johansson, Alen Ahmetovic – Joakim Juhlin (Suad Gruda 46), Kevin Berg (Linus Pettersson Parnevik 81), Ryo Fujii, Samuel Kroon (Revend Tovi 86) – Oscar Karlsson, Christian Kouakou.

Läs också

( 15 st )

Läs mer om dessa ämnen

Nyköpings BISSportfotboll
Relaterat