Onyx hoppas ännu kunna rädda H2-laget

På torsdagskvällen beslutade Onyx att lägga ner sitt H2-lag. Men under dök öppningar upp som gör att klubben väntar med beslutet.

Onyx H2-lag gjorde en stark säsong förra året, här i derbyt mot FBC Nyköping. Årets säsong har dock börjat knackigt med ett mycket föryngrat lag.

Onyx H2-lag gjorde en stark säsong förra året, här i derbyt mot FBC Nyköping. Årets säsong har dock börjat knackigt med ett mycket föryngrat lag.

Foto: Magnus Grimstedt

Innebandy2019-10-11 17:43

Onyx har, enligt klubbens officiella hemsida, beslutat sig för att dra sig ur herrarnas division 2. Helgens match borta mot Standard ska ändå genomföras sedan är det stopp. Orsak är spelar- och ledarbrist.

– Men efter att vi hade mötet har det hänt en del saker. Det gör att vi söker ett sista halmstrå, säger Onyx ordförande Ulf Ekman på fredagskvällen.

Därför har klubben ännu inte gått vidare och sökt utträde för laget hos förbundet.

– Men det är fortfarande ett jobb kvar att göra, påpekar Ekman.

H2-laget tappade mycket spelare till den här säsongen, delvis för att man lyfte upp spelare till i A-truppen. Men spelare lämnade också, både för FBC Nyköping och IFK Gnesta. 

Klubben hade först också svårt att få ledare till laget. Men till sist lyckades man lösa ledarfrågan och tyckte sig kunna genomföra spel med juniorlaget som stommen.

Men under inledningen av säsongen har laget åter tappat både ledare och spelare av olika anledningar.

– Man kände att vi inte kunde kräma ur våra juniorer så hårt, säger sportchefen Tobias Palm.

Han tror att om laget skulle läggas ner skulle man hitta spelmöjligheter för de allra flesta. Det är egentligen bara duon William Hasselkvist och Oscar Strömvall som har dubbellicens för spel i både A-lag och H2 som skulle drabbas.

Men nu är alltså beslutet om nedläggning på vänt. Ordförande Ekman medger att det är möjliga öppningar både på spelar- och ledarsidan som klubben nu jobbar med.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!