Viktor Palm i dribblingstagen. Foto:

Onyx poängkung het på många sätt

Innebandy

Viktor Palms lysande spel i ett annars något svajigt Onyx har inte gått SSL förbi. En klubb har redan varit i kontakt och Onyx sportchef har signaler om att fler sonderat läget.

Onyx spel denna höst har varit något vingligt. Lysande prestationer har blandats med oväntade kvalitetsfall. Sista matchen innan jul- och nyårsuppehållet var ett exempel på detta. Laget tappade 3–2-ledning inför sista perioden borta mot bottenlaget Östra SK, Jönköping. Hemmalaget vände till seger 5–3.

Den matchen gick Viktor Palm poänglös ifrån. Annars har han varit lagets överläget största poängmakare så här långt. 32 poäng fördelat på 19 mål och 13 assists har han producerat. På det är han trea i södra allsvenskans poängliga. Dessutom har Viktor stått för ett riktigt högkvalitativt spel över huvud taget.

Det har inte gått obemärkt förbi.

– Jönköping (nykomlingar i SSL) har hört av sig. Sedan har jag fått signaler om att fler har hört av sig via spelare som känner Viktor. säger Onyx sportchef Tobias Palm.

Hur ställer ni er till det (att släppa Viktor)?

–I nuläget är det nej. Han betyder för mycket för oss just nu. Det spelar ingen roll hur mycket pengar det är inblandat.

Men Palm lämnar ändå en liten öppning.

– Hamnar vi i något av ett ingenmansland i slutet av januari så. Nu tror jag inte att serien kommer att dela sig så. Men skulle det vara så skulle vi kunna öppna för en förändring.

Onyx sportchef erkänner att med Viktor är speciellt.

– Ja, det är tudelat. Dels är jag sportchef men sedan även bror. Det är klart att jag vill att han ska få möjlighet att spela i SSL någon gång.

Han ser Viktor som helt redo för högsta nivån i Sverige. Ser det närmast som konstigt att inte fler SSL-klubbar ringt.

– Den scoutingen har man tydligen inte råd med.

17-årige backen Gustav Granlöfs provträning med Onyx blev bara ett pass. Sedan satte hans nuvarande klubb Nykvarn stopp för en fortsättning.

– Han sitter på ett kontrakt och de säger nej.

Palm gör dock klart att man ser Granlöf som en framtidsman och att klubben är intresserade.

– Vi får ser hur det blir till nästa säsong.

Några andra spelare på provträning har Onyx inte just nu. Det är heller inga på gång. Men klubben har sedan tidigare krokar ute. När säsongen nu nått halvvägs kan det vara läge att återknyta dessa och se om spelarna i fråga fått den speltid de önskar.

Har ni fått någon förfrågan gällande någon annan av era spelare?

– Inte vad jag vet. Jo, vi fick ett mejl från Solfjärderstaden (division 1) som undrade om Jonathan Hallin. De hade hört att han fått lite speltid.

Motalaklubben var med andra ord inte riktigt rätt uppdaterade.

Läs också

( 15 st )

Läs mer om dessa ämnen

OnyxTobias PalmSportInnebandy
Relaterat