• Filip Karlsson höll ångan uppe målmässigt matchen igenom. Foto:
  • Christoffer Ekstrand, Gustaf Sandberg och Filip Karlsson höll krutet torrt i Habo. Foto:
1/

Onyx sänkte Habo tidigt

INNEBANDY

Fagerhult Habo har haft idel jämna matcher mot topplag i början. Men mot Onyx sprang siffrorna iväg direkt. – Det var fantastiskt i första och andra perioden, sa tremålsskytten Filip Karlsson efter 3–7.

Vi når Filip Karlsson just när han joggar ner efter matchen.

– Men det är lätta steg, även för att vara jag. Det var fantastiskt i första och andra perioden. Sedan blev det väl lite... ja de gjorde några mål och det blev svajigare, konstaterade Filip Karlsson.

Det var just Karlsson som hade bäst utdelning bland bortaspelarna. Han inledde målskyttet strax efter nedsläpp, avslutade strax före slutsignal och efter bara två sekunders spel i fem mot tre i slutet av den första perioden hann han med att göra 0–4.

– Det är bara att hålla sig framme. Men det var viktigt att få utdelning, särskilt i fem mot tre. Vi dominerade spelet i första, hade jättebra powerplay och efter de målen i slutet av den perioden gick luften ur dem, kände Karlsson.

Även Viktor Palm gjorde mål i powerplay för Onyx, i andra perioden, men där någonstans började matchen jämna ut sig. Och i tredje perioden fick Habo faktiskt vittring.

– Det blev lite oroligt på vissa håll, men vi klarade det bra, sa Karlsson och berömde sin målvakt Rasmus Abrahamsen.

Tränare Richard Gårdman fyllde i det berömmet:

– När det stod och vägde så var vi vansinnigt glada att vi hade Abrahamsen. Han gillar situationen, men sedan täckte vi skott i mängder.

Gårdman kunde ta lätt på att komma hem tidigt på morgonen efter den lyckade utflykten till Västergötland.

– Vi tog verkligen skitjobbet, stängde ner dem rejält i första. Sedan var det en svår bortamatch, det studsar mycket mer på parkett än på plast, så vi försökte att inte ha så många bolltouch.

Habo vann skotten men målmässigt var det bara lite fundersamt i mitten av andra perioden.

– Ett av deras mål var en rejäl spark tyckte vi. Men vi är nöjda med första 45. Sedan har vi prickskyttar i laget och rullade även upp dem bra.

Har ni behövt ändra på mycket efter de inledande förlusterna?

– Vi har pratat om tålamod. De första två matcherna gav vi bort mycket, nu gav vi inte bort något till motståndarna utan där var vi bra i dag och behöver fortsatt vara det.

Filip Karlsson:

– Vi hade en tuff inledning, men efter segern senast klev vi in med ett annat självförtroende i dag. Vi har fått utdelning och fått ihop femmorna. För egen del var det skönt att poängen lossnade i dag, även om jag varit nöjd med mitt spel i alla matcher.

En lugn fredag, men redan på lördagen åker Onyx till nordvästra Skåne för match mot Åstorp/Kvidinge.

Fagerhult Habo–Onyx 3–7 (0–5, 0–1, 3–1)

Onyxmålen: 0–1 (0.56) Filip Karlsson (Christoffer Ekstrand), 0–2 (5.01) Ekstrand (Filip Mbanza), 0–3 (14.08) Viktor Palm (Marcus Groth), 0–4 (18.48) Karlsson (Gustaf Sandberg), 0–5 (19.30) Ekstrand (Palm), 0–6 (31.53) Palm (Karlsson), 3–7 (59.14) Karlsson (Sandberg).

Skott: 29–20.

Utvisningar: Habo 6x2 minuter, Onyx 3x2.

Läs också

( 15 st )

Läs mer om dessa ämnen

OnyxRichard GårdmanInnebandySport
Relaterat