Onyx tappade allt i sista perioden

Det såg så bra ut för Onyx efter två perioder. Men 3-0-ledningen var snabbt uppäten. Sedan kunde gästande Fagerhult uddamålsvinna.

Jonathan Hallin hade svårt att förklara hur laget kunde tappa i sista perioden.

Innebandy2019-10-12 20:31

– Ja jag vet inte riktigt vad som hände.

Onyxbacken Jonathan Hallin har satt sig på sargen. Det han har svårt att förklara är lagets totala tapp i sista perioden.

– Men det är lite som vanligt. När vi är dåliga är vi för dåliga. Vi har för långa svackor, funderar han.

I två perioder höll Onyx tippade topplaget Fagerhult Habo utanför målprotokollet. Gjorde själva tre mål i andra perioden där Hallin själv visade vägen med det första redan efter 46 sekunder.

Laget vaskade fram ett otal bra lägen. Filip Karlsson hade ett skott i insidan av stolpen. Förstafemman kom tre mot en men när Viktor Palm skulle pricka in bollen började den studsa okontrollerbart.

Philip Tegerstrand höll sig dock framme framför mål och kunde välförtjänt pricka in tvåan. Onyx kunde sedan äntligen utnyttja ett powerplay och göra 3-0. Hallins sköt, Filip Karlsson tog vara på returen.

– I tredje började de pressa oss högt. Vi hittade aldrig någon lösning på det, beskriver Hallin vad som sedan hände.

– Svagt. Vi ska kunna spela förbi det.

På sju minuter kom Fagerhult ikapp målmässigt. Laget gjorde sedan även 3-4 trots storspel av Lucas Orrmo i Onyx kasse. Han storspelade för övrigt matchen igenom.

– Han är så stor ändå så smidig och snabb, säger Hallin.

Onyx kunde i alla fall kvittera på ett nytt powerplay. På nytt höll sig Filip Karlsson framme och såg till att bollen retfullt långsamt rullade över mållinjen.

Fagerhult fick dock omgående åter ta ledningen sedan boll och motståndare inte skyfflats undan framför mål.

Det hjälpte sedan inte att Onyx tog ut målvakten. 4-5 stod sig. Hallin själv fick sista chansen.

–  Ahh... jag måste sätta den bollen på mål. Det är för dåligt, säger han självkritiskt.

Hallin håller med om att mötet är ett stort steg framåt jämfört med lagens träningsmatchmöte i månadsskiftet augusti/september.

– Nu är det ju vi som för matchen.

– Spelar vi så som vi gjorde i de två första perioderna kan vi hota alla lag i serien, fortsätter han.

Nyförvärvet Elias Lunnestad fick debutera inför sin nya hemmapublik. Hade av naturliga skäl lite problem med samspelet med kedjekamraterna.

Bästa Onyxspelare i matchen var Lucas Orrmo i mål. Han stod i en klass för sig. Patrik Hallberg, nyförvärvet från Strängnäs gjorde också mycket bra men hade inte flytet med sig i de avgörande lägena. Gustaf Sandberg spelade dubbla backpar, gjorde det bra.

Elias Lunnestad gjorde sin första match i Onyxtröjan.
Onyx-Fagerhult Habo 4-5

(0-0, 3-0, 1-5)

Målen: 1-0 (20.46) Jonathan Hallin (Viktor Palm), 2-0 (34.47) Philip Tegerstrand (Palm), 3-0 (38.15) Filip Karlsson (Hallin), 3-1 (40.57) Marcus Larsson, 3-2 (42.57) Tim Andersson Carlsson, 3-3 (46.53) Johan Widlert, 3-4 (52.13) Marcus Larsson, 4-4 (54.56) Filip Karlsson (Patrik Hallberg), 4-5 (55.16) Johan Widlert.

Utv, O: 2x2 minuter. F: 5x2.

Domare: David Berger, Tobias Berger.