Landshövding Liselott Hagberg delar ut stipendiet till Onyx klubbchef Kecke Lundh. Foto:

Onyx uppmärksammades kungligt

Stipendium

Onyx har prisats kungligt. Under måndagen tilldelades föreningen ett stipendium som delades ut av landshövdingen Liselott Hagberg.

Hans Majestät Konungens jubileumsfond för ungdom i Sverige. Så elegant heter fonden som Onyx under måndagen mottog 20 000 kronor ifrån. Det delades ut på Residenset i Nyköping av landshövding Liselott Hagberg.

– Fantastiskt hedrande. Ett kvitto på att vi gör något rätt. Det är framför allt för "En tröja för alla" vi får det, säger klubbchefen i Onyx, Kecke Lundh.

Sammanlagt har tolv olika föreningen i landet uppmärksammats. Det är landshövdingarna i alla län som får berätta vad de vill ska uppmärksammas. Så Landshövding Hagberg har ett finger med att Onyx fick utmärkelsen.

Pengarna ska investeras i en konsulent, som för övrigt blir David König, som kommer att anställas i augusti.

– Nu har vi visat upp innebandyn. Nu ska det bli till vardags ute i områdena, säger Lundh.

Under tisdagen genomförs det sista "En tröja för alla" för den här gången. Det i Stenkulla. De tidigare som kört den senaste tiden har varit välbesökta. De båda Oxelösundsarrangemanget lockade båda mellan 100–150 ungdomar. Det i Brandkärr 400 och det på Arnö 250.

– Det har varit precis lika bra som förra året om inte bättre. I år har vi ju också haft vädfret med oss, säger Kecke Lundh.

Läs också

( 15 st )

Läs mer om dessa ämnen

OnyxSportInnebandy
Relaterat