Elva utespelare och två målvakter var allt i truppväg som Onyx, av olika anledningar, fick med sig till långväga bortamötet mot Malmö FBC.

– Klart det hade varit bättre med tre femmor i den här matchen så vi hade kunnat sätta press på dem över hela banan. När vi gjorde det i hemmamatchen fick de problem, säger Richard Gårdman.

Nu håller Onyx matchen målmässigt och spelmässigt jämn i två perioder.

– Vi startar matchen bra. Hittar nycklar i spelet, säger Gårdman och menar att första perioden helt och hållet var Onyx.

– Men sedan börjar de skjuta mer och mer, de hittar ytor, fortsätter Onyx tränare.

Endast tre skott på mål får gästerna iväg under andra perioden. Alldeles för lite enligt Gårdman.

– Vårt största problem under hela säsongen har varit att vi inte sätter våra chanser. Gör man inte det blir man till sist desperat. Riktigt så var det dock inte den här gången.

Onyx hade matchen målmässigt jämn nästa halva sista perioden. Sedan avgjorde hemmalaget.

– De vinner rättvist, erkänner Gårdman.

Med förlusten är chansen till kvalspel mot SSL borta. Men Gårdman tyckte inte att det var just här som chansen spelades bort.

– Det har varit andra matcher där vi inte kommit upp i nivå, säger han och räknar upp dubbla förluster mot bottenlaget Östra, samt bortamatcherna mot Karlstad och Lindås.

– Vi skulle ha klarat av dem. Det är tolv poäng där.

Gårdman var nöjd över att André Lindman fortsätter att producera.

– Det är ju det han är med för.

Viktor Palms fortsatta stora poängproduktion (1+3) gladde också.

Två matcher återstår nu, Visby borta och Lindås hemma. Båda lagen jagar någon av de fyra kvalplatserna mot SSL som Onyx nu sumpat chansen till. Men Nyköpingslaget kan alltså fortfarande ställa till det för sina motståndare.