Martin Cederin hoppas att Onyx IBS sätter hårt mot hårt när IFK Gnesta kommer på besök. Foto:

Onyxkaptenen tror på hård kamp

INNEBANDYTVÅAN

Onyx IBS och IFK Gnesta har tampats mot varandra två gånger under grundserien. Gnesta har gått segrande ur båda. Nu vill Onyx ta revansch i första kvalmatchen, där de har hemmaplan. – Det är bara vinst som gäller, säger Onyx kapten Martin Cederin.

Fredag och kvalspel hemma mot IFK Gnesta väntar för Onyx IBS. En match som ser ut att bli riktigt jämn.

– Det ska bli kul, riktigt spännande. En rolig match. Det är två riktigt bra lag och det kommer vara högt tempo, kamp och mycket vilja, säger Onyx IBS kapten Martin Cederin.

Att det blev just seriesegraren IFK Gnesta som motståndare och inte tvåan FBC Nyköping gjorde inget.

– Jag tycker att både ettan och tvåan i serien är bra, så det skulle inte spela någon roll. Man ska ha samma inställning inför varje match. Vi har lite revansch att ta igen också.

Under grundserien möttes lagen två gånger. IFK Gnesta vann båda. Något som sitter lite i bakhuvudet, men revanschlusten är det man tänker mest på.

– Ja, lite kanske. Men man är ju revanschsugen. Vi har haft chans att vinna över dem på båda matcherna men slarvat bort det själva. Vi vet att vi har en chans att störa dem.

Martin Cederin och Leo Åhman har producerat mest poäng för Onyx under grundserien. 36 respektive 41 poäng. Men nu behöver fler kliva fram.

– Det är viktigt med poäng men laginsatsen spelar mer roll än att vi ska göra poäng. Det finns flera poängspelare i vårt lag och det är viktigt att många vågar tar för sig.

Vad krävs från er sida för att vinna över Gnesta?

– Ett tätt försvarsspel, verkligen. Ha lite vilja, våga rulla boll och rulla ut dem. De är vana med att vara det spelförande laget. Vi behöver våga lite mer.

Cederin som är en av de mest utvisade spelarna under grundserien (22 minuter) tänker även på att inte göra något onödigt. Men en hård kamp vill han ha.

– Klart man tänker på att inte gå över gränsen. Men nu är det kval, då ska det vara hårt spel, kamp och lite grisigt.

Är det sådana typer av matcher du föredrar?

– Jag föredrar att man ska gå in med vilja och våga gå in i kamper och inte fega ur. Vi spelar seniorinnebandy nu, vi får inte spela juniorinnebandy med bara klubba och blad. Vi behöver gå in med kroppen, det ska vara tufft.

Det lär bli tufft på plan, och för Onyx gäller bara en sak.

– Det är bara vinst som gäller.

Läs också

( 15 st )

Läs mer om dessa ämnen

IFK GnestaOnyxInnebandySport
Relaterat