En återkommande syn denna säsong. Onyx dödliga offensiva duo Viktor Palm (nummer 71) och Jesper Ekström levererar mål som skapar andrum, momentum och självförtroende. Palm var involverad i fem av åtta Onyxmål när Craftstaden från Oskarshamn besegrades. Foto:

Onyxseger borta mot Craftstaden – befäster toppositionen

Innebandyallsvenskan

Onyx golvades inte av parkettgolvet i Oskarshamn. – En riktigt bra bortamatch, kände Onyxtränaren Henrik Gustavsson efter lördagens 8-2 mot mittenplacerade Craftstaden.

Onyx golvades inte av parkettgolvet i Oskarshamn. – En riktigt bra bortamatch, kände Onyxtränaren Henrik Gustavsson efter lördagens 8–2 mot mittenplacerade Craftstaden.

Onyx visste vad som väntade. Ett svårspelat och av många innebandyspelare föga uppskattat underlag. Men Onyx visade karaktär och närvaro när det väl blåstes till spel på den småländska ostkusten.

– Vi visste att det skulle bli svårspelat och att de är ett bra hemmalag. Men vi stod upp i närkamperna när det blev studsigt på parketten, sa Gustavsson.

Kampviljan blev en av grundbultarna i vad som i slutändan skulle bli en komfortabel trepoängare. Hälften av bortamålen levererades i mittperioden.

– Vi har tidigare haft några tapp, men nu när de fick ett mål direkt i tredje (2–6-reducering, vår anmärkning) så kunde vi visa karaktär, komma ihop som grupp igen och spela ut.

Dessförinnan hade den nyblivna tabelltvåan – Strängnäs fick byta plats med Onyx efter poängtapp – spelat sig fram till en behaglig 6–1-ledning.

– Vi har ju spetsen framåt med några som får dit bollarna. Och keepern (Oskar Viking-Tjernberg) var bra i dag också, sa Henrik angående ytterligare betydande detaljer.

Ja, Onyx halade fram ett flertal kvitton på att de är ett topplag och vad som krävs för att vara det. Solitt målvakts- och förvarsspel, sylvass spets framåt (åtta poäng totalt från firma Viktor Palm/Jesper Ekström) och inte minst viljan att kränga på sig blåstället fullt ut.

– Vi slet hårt i ett skede där det var på väg att bli tufft. Vi drogs inte med i deras raggar- och rock 'n' roll-bandy, konstaterade en belåten Onyxtränare.

I och med det kunde Onyx få något de eftersträvar: kontroll.

– Då är vi tunga att möta och det är så vi vill ha det.

Onyx tvingades i sista stund avvara den SSL-meriterade spetsforwarden Christoffer Ekstrand, som fick känningar i ett lår under uppvärmningen.

– Men det ska nog inte vara någon fara utan mer en försiktighetsåtgärd, kommenterade Gustavsson.

Daniel Öberg fick vikariera i Ekstrands kedja vilket i sin tur gjorde att Fredrik Holm fick chansen som ordinarie. Han tackade för förtroendet med ett eget mål och en framspelning till ett annat. Ytterligare tecken på ett Onyx i harmoni.

– Allt handlar om hårt jobb, hela tiden. Varje dag, varje träning och varje match. Det blir viktigast för oss framöver, avslutade Onyxtränaren, som inlett det nya kalenderåret med två stycken fullpoängare.

Craftstadens IBK Oskarshamn–Onyx 2–8 (1–2, 0–4, 1–2)

Målen: 0–1 (2.29) Viktor Palm, 0–2 (5.55) Rasmus Billnert Christiansson, 1–2 (19.18) Johan Sundkvist, 1–3 (21.50) Filip Karlsson (Jesper Ekström) PP1, 1–4 (26.42) André Lindman (Fredrik Holm), 1–5 (34.56) Oscar Bierfeldt (Palm), 1–6 (37.47) Ekström (Palm), 2–6 (40.39) Andreas Lennartsson, 2–7 (53.28) Palm (Ekström), 2–8 (58.51) Holm (Lindman).

Skott: 15–29 (4–10, 2–9, 9–10).

Utvisningar, Craftstaden: 2x2 minuter, Onyx: inga.

Domare: Frans Dahlstedt och Tobias Levin, Göteborg.

Publik: 271.

Läs också

( 13 st )

Läs mer om dessa ämnen

OnyxInnebandysport
Relaterat