1–0-målet kom redan i den första minuten och 20 minuter senare ledde bortalaget Tun med 4–0. Kort därefter kom även en reducering från Norrby och då stannade målskyttet av en aning. Men fem minuter in i den andra halvleken varvade Tun igång igen och satte den sista spiken i kistan i den 80:e minuten.

– Vi tog tag i taktpinnen från första minut kan man säga. Sen tyckte jag aldrig att vi släppte den ifrån oss. Det var en bra laginsats, säger Lovisa Ederström.

Totalt var det sex olika målskyttar för IK Tun där lagkapten Ederström och Emmelie Jönsson var de enda som gjorde två mål. Lovisa njöt av att vara tillbaka i målprotokollet igen.

– Det var otroligt skönt att få göra mål igen, jag har varit lite skadad och sådär så det var skönt. Nu känner jag att jag är tillbaka på banan.

Trots att man nyss tvålat till Norrby med 9–1 trycker Ederström på att man inte kan spela match utan att vara fullt fokuserade.

– I den här serien finns det inga lätta matcher, man kan inte ställa ut skorna. Gör man inte jobbet så vinner man inte, det visste vi innan.

Med vinsten ligger IK Tun just nu på andraplats i division 2 mellersta Svealand, på samma poäng som ledande Hallsberg men med en match mer spelad.

– Det är jättekul att kunna vara med och kriga i toppen, vi ska självklart göra allt för att fortsätta vara där. Men det är tuffa och jämna matcher som väntar, säger Lovisa Ederström.