• Oscar Karlsson levererar sitt första av två mål i comebacken i Bissarna. Foto:
  • Foto:
  • Foto:
  • Ålbergakillen Pontus Nordenberg – senast i högst isländska ligan och innan dess allsvenskt spel i Åtvidaberg – var hemtam i sin roll som ytterback till vänster och ser ut att kunna bli en fantastisk värvning. Foto:
1/

Rapp Oscar Karlsson tvåmålsskytt i comeback

Träningsfotboll

Tillbakavärvningen från Brage, Oscar Karlsson, gjorde inte bara två mål utan såg påtagligt rapp ut i steget. ”OK” är värvad som poängspelare och levererade när Bissarna slog Akropolis med 5–2.

Med tanke på skada i slutet av förra säsongen och den senaste tiden enbart träning med Bissarna medan de andra har fått in intensitet från tävlingsmatcherna i cupen var Oscar Karlssons återkomst glädjande bra. Inspirerad och pigg är två ord som kommer upp.

– Det är kul att vara tillbaka, absolut. Och jag tycker att vi spelade bra. Vi får in en hyfsat bra press som vi håller i första halvlek och en bit in i andra, säger Oscar Karlsson.

Akropolis startade med tre (!) ex-Bissare: snabbe Nicklas Lindqvist, senaste säsongernas startback Sebastian Ludzik och tidigare bänkspelaren Carl-Johan Ågren, närmast från City.

”Linkan” rörde upp små sår med några adrenalinstinna löpningar i början, men när han tröttnade efter dryga kvarten tog Bissarna över chanstillverkningen helt under en lång tid och fick med sig 3–0 in i pausvilan.

– De har några snabba spelare, men vi löser det bra. Jag tycker vi STYR spelet länge även om det är klart att de sticker upp ibland, säger Oscar Karlsson.

Bissarna spelade ett tag ut Akropolis backlinje där Ludzik och de andra helt enkelt gick bort sig. Bissarna synade det gång på gång ett tag.

– Ja, det fanns mycket yta bakom deras backlinje att spela på, vilket jag tycker att vi utnyttjar. Vi kanske skulle ha gjort det bättre men…helt okej.

Lite mera än okej från minut 15–60 innan det blev mycket byten. Rejält bra.

Oscar hade redan varit framme ett par gånger och brutit in från sin högerkant när han rann igenom och snygg lade in en passning från Enis Ahmetovic – den kombon var i höstas med och sänkte Bissarna i Bragetröjan.

Nu placerades de på var sin kant.

Matchens delikatess kommer sedan när Dago Funes slår en pressad boll som dimper ner med precision rakt framför Christian Kouakou som smäller in den.

Nytt kliniskt avslut när Calle Björk nås med en central genomskärare fram till 3–0.

Bissarna tog med sig tempot från cupmatcherna och var extremt bekväma med bollen, även i halvtrånga lägen – och varierade spelet.

– Ja, stundtals får vi till både kombinationsspel och genomskärare. Det varierade spelet är något som jag tycker att vi ska ta med oss framöver, säger Oscar.

Efter pausvilan hann Edvard Setterberg i NBIS-målet med att göra en vass enhandsräddning från närskott innan den just nu rejält giftige anfallaren Calle Björk hittade Oscar Karlsson med en droppboll. Denna gång kunde ”OK” raka in bollen i nästan öppen kasse innan han tackade Björk för det förarbetet.

– Jag är här för att bidra med att vara en poängspelare, så det känns både kul och viktigt att få vara med och bidra med ett par mål direkt, säger ”OK”.

I övrigt kan man nämna att inhopparen Samuel Kroon visade upp sina ”hala” egenskaper när han dribblade och satte Bissarnas femte mål.

Pontus Nordenberg sorterade bort mycket i eget straffområde och det var mot slutet rejält gruffigt mellan Andrew Jean-Baptiste och en Akropolisspelare.

Nästa helg gäller det att ta med de goda ingredienserna från första timmen mot IK Frej, vrs backlinje inte lär bjuda på lika mycket ytor.

Bissarna–Akropolis 5–2 (3–0)

Bissarnas mål: 1–0 (19) Oscar Karlsson, 2–0 (28) Christian Kouakou, 3­–0 (42) Carl Björk, 4–0 (57) Oscar Karlsson, 5–1 (80) Samuel Krohn.

Varningar, Bissarna: Enis Ahmetovic, Carl Björk.

Domare: Adis Cosic, Eskilstuna

Publik: 79.

Så startade Bissarna: Edvard Setterberg – Lennart Johansson, Andrew Jean-Baptiste, Ishmeal Koroma, Pontus Nordenberg – Oscar Karlsson, Dago Funes, Suad Gruda, Enis Ahmetovic – Christian Kouakou, Carl Björk.

Inhoppare: Samuel Kroon, Sal Jobarteh, Alige Barrow, Jesper Lindberg, Jacob Bergman.

Läs också

( 15 st )

Läs mer om dessa ämnen

Nyköpings BISfotboll
Relaterat