11 lika halvvägs blev alltså till sex minus vid full tid, med hemmaögon sett.

– Vi kämpar på bra i ett läge där vi inte har satt laget än – massa spelare på ovana positioner som inte känner igen varandra, sa hemmatränare Melchersson precis efter slutsignal.

Detta avspeglade sig kanske främst när IFK kom till avslutningslägen, både från kanter och centralt från linjen.

Artikelbild

– Vi kommer till de lägen som vi pratat om. Vi har runt tio lägen som vi bränner. Hade vi satt dem så hade vi vunnit matchen. Vi skjuter mitt på målvakten eller utanför, utanför och utanför – och de får lite halvkontringar.

En försäsongspryl?

– Jo, det hoppas jag.

Störst förbättringspotential, med utgångspunkt i hur det såg ut mot just Erping, såg han i kontringsspelet framåt.

Artikelbild

– Vi får två kontringar på hela matchen. Vi springer inte – men vi har en månad på oss, sa Melchersson, som mot Erping luftade en hel del spelare i flera olika konstellationer.

Summa summarum: IFK är i tränare Melcherssons bok på god väg i sina förberedelser för division 1-comebacken. Det finns en god grund att stå på i alla fall.

Artikelbild

IFK Nyköping och spelfördelaren Lucas Carman spelade sig fram till många bra lägen i träningsmatchen mot HK Erping – men väl där var det för oskarpt alltför många gånger. HK Erping, farmarlag till allsvenska Linköpingslaget RP IF, utnyttjade detta och drog ifrån efter paus.

– Vi står upp bra, det finns ett bra "go" och alla hjälper varandra som vi ska göra. Sedan att vi missar lägen – det kommer alla göra. Det blir bra det här, sa Melchersson optimistiskt.

Nästa träningsmatch spelas på söndag då blivande seriekonkurrenten Silwing/Troja kommer på besök. Seriepremiären i division 1 norra äger rum fredagen den 28 september mot Skuru IK, även detta på hemmaplan. En klassisk handbollsfredag i IFK:s regi, kort och gott.