– Vi hade tryckt upp 1 500 tröjor till det här. Men vi fick trycka 200 till, säger Kecke Lundh sedan han dragit i gång eftermiddagsdelen av arrangemanget vid sista anhalten, gräs och grusytan framför Brevikskolan i Oxelösund.
Tre lag med ungdomar har delats in med hjälp av västar.
– Det är faktiskt minst antal ungdomar här nu av alla ställen, konstaterar Kecke.
– Men vi körde på dagen för skolungdomar också. Det har vi gjort på alla platserna.
Oppeby (230 ungdomar på plats), Brandkärr (400), Arnö (250), Järntorget i Oxelösund (drygt 100) är fina siffror att visa upp.
Men hur föddes idén egentligen?
– Vi körde ett prov förra året på Järntorget. Det gav mersmak. Vi såg att det fanns ett intresse.
Klubben gick ut och sonderade intresset hos företag, vips hade man 20 som ville vara med. Kecke tror att många företag har intresse av att engagera sig i den här typen av samhällsprojekt. Men kan inte göra det själva. Det är där idrottsföreningarna kan komma in.
Några företag har till och med suttit med i projektgruppen som bildades. Där har även en konsulent på Sörmlandsidrotten suttit med. Han har som specialområde att jobba med integrationsfrågor inom idrotten. Kecke konstaterar att innebandy är en ny sport för många.
– Vi är medvetna om de problemen. Men så fort du får en boll med förstår alla. Bollen pratar alla språk. Det är därför idrotten är en brygga mellan människor.
Tanken är att man ska komma tillbaka nästa år. En tröja för alla är ett treårsprojekt.
Nästa steg är att på olika sätt, bland annat öppet hus, följa upp evenemangen man haft.
– Vi har fått förfrågningar av ungdomar som vill börja i våra ungdomslag. Det ska vi följa upp också, säger Kecke.