– Jättetråkigt är det, säger kommundirektör Erik Carlgren.
– Vi har sett mycket fram emot att komma i gång med det.
Kommunen har jobbat hårt för att hitta rätt projektledare, men det har inte gått, berättar Rosmari Gärdin, utbildningschef för Campus.
– Det är högkonjunktur och folk har jobb. Det är allmänt svårt att rekrytera.
Det är viktigt att hitta en projektledare med rätt kompetens, säger hon. Byggbranschen är generellt ett område som skolan har sämre kunskap om och därför krävs en person som kan både den branschen och skolsidan.
– Det är ett stort gap mellan skolvärlden och byggbranschen och vi har dålig kunskap om varandra. Det krävs en kompetent person som kan båda områdena.
Det finns också risker med att påbörja ett projekt utan rätt kompetens hos projektledaren, tror Rosmari Gärdin.
– Man kan tappa rykte om man inte kan genomföra projektet och då kan det vara svårt att göra ett nytt försök.
Byggchansen går ut på att matcha individer som står långt från arbetsmarknaden, men har erfarenhet av byggbranschen, med de byggföretag som saknar arbetskraft.
– Det skulle vara spännande att se hur den här metoden fungerar. Jag tror att det är så här man måste göra, att arbeta på individnivå för att knyta kontakter.
Till våren utlyses nya EU-projekt för Byggchansen. Den här gången hoppas och tror Rosmari Gärdin att det ska gå att hitta rätt projektledare och i så fall kan Nyköping få pengar i nästa omgång.