Superentreprenören Karin Bjärle kan få fler fina priser

Karin Bjärle, vd och grundare till Nyköpingsföretaget PS of Sweden, kandiderar till två priskategorier i Ernst and Youngs prestigefyllda tävling Entrepreneur of the year 2018. Företaget är världsledande inom design och produktion av anatomiska träns och ridsportsprodukter och har i nuläget en omsättning på cirka 40 miljoner kronor.

Karin Bjärle har chans att bli Årets kvinnliga stjärnskott samt få utmärkelsen Årets internationella tillväxt, för framgångarna med ridsportbolaget PS of Sweden.

Karin Bjärle har chans att bli Årets kvinnliga stjärnskott samt få utmärkelsen Årets internationella tillväxt, för framgångarna med ridsportbolaget PS of Sweden.

Foto:

Övrigt2018-02-03 05:59

– Jag tycker det här är fruktansvärt kul, säger Karin Bjärle om framgångarna med PS of Sweden som hon startade 2012 efter att ha fått en idé om hur man skulle kunna designa anatomiska träns, så hästarna slapp det tryck kring öron och nacke som konventionella träns kan ge.

Karin Bjärle tillverkade den första prototypen av bilbälten och skickade iväg den i en skokartong till en fabrik i Indien, där de inte fattade något av tanken med designen. Själv tyckte hon den var solklar.

– Jag sade upp mig från min dåvarande tjänst. Flyttade hem till mamma och pappa och tänkte "nu jävlar".

Och på den vägen är det. Sex år senare växer företaget snabbt och år 2021 är målsättningen att PS of Sweden ska ha en omsättning på 100 miljoner kronor.

Karin Bjärle var före sin tid med E-handel och i dag sker all inrikeshandel via webben och lagret finns i Nyköping. Utomlands finns däremot butiker i 50 länder.

– Vi finns i alla världsdelar utom Antarktis.

År 2016 blev Karin Bjärle Årets företagare i Nyköping. PS of Sweden tog även hem DI-priset Årets Gasellsprång 2017 och har även blivit Årets uppfinnarkvinna.

Nu är hon åter nominerad till två fina priser: Årets kvinnliga stjärnskott och Årets internationella tillväxt i tävlingen Entrepreneur of the year 2018. Det är första gången ett ridsportsbolag är nominerad i den här typen av sammanhang.

– Tjejer tar ofta baksätet för att det oftast sitter en man och kör. Det är inte gratis att ta sig hit men vill man bli bäst måste man ta fighten, för man kommer ingenstans utan armbågar. Så helst skulle jag vilja ta bort kvinnlig. Jag är företagare.

LÄS MER: En längre intervju med Karin Bjärle publiceras i SN senare i oktober

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!