Växande sopberg rör upp känslorna i Vagnhärad: "Det ser hemskt illa ut"

Sixten Lindholm blickar ut över flask- och skräphögarna vid den överfulla återvinningsstationen, skakar på huvudet och åker vidare. Inte ens en brännvinsbutelj får plats. – Det här var inte roligt att se.

Överfylld återvinningsstation i Vagnhärad, vid järnvägsstationen.

Överfylld återvinningsstation i Vagnhärad, vid järnvägsstationen.

Foto:

Övrigt2018-01-20 19:01

De som besökt återvinningen vid järnvägsstationen i Vagnhärad den senaste tiden har ofta tvingats att vända om. Det går nämligen inte att få plats med något mer i de överfulla behållarna för glas, tidningar och papper.

– Tidigare i sommar har den här anläggningen skötts ganska bra tycker jag. Men jävlar hur det ser ut här nu, det är ju en sanitär oegentlighet! Nej morsan, vi får åka vidare och kasta någon annanstans, säger Carina Pettersson och hoppar in i bilen.

När SN är på plats för att dokumentera hundratals tomflaskor, påsar och annat bråte som spridits nedanför behållarna blir flera personer upprörda när de inte kan kasta sitt skräp.

Mörköbon Sixten Lindholm skakar på huvudet och tittar ut över flask- och skräphögarna vid återvinningsstationen. Han lyckas pressa in några flaskor innan han tvingas ge upp.

– Oj, oj, oj, det här var inte roligt alls att se. Det ser hemskt illa ut. Jag får väl uppsöka Korslöt nu.

Vagnhäradsbon Greger Tidlund har svårt att förstå att behållarna inte töms. Han har kontaktat kommunen.

– De skulle i sin tur kontakta de som tömmer behållarna. Det går ju inte ens att kasta i en plastkasse nu. Jag blir ledsen när jag ser det. Och det är ju nästan en hälsofara också med så mycket glaskross, säger han och tillägger:

– Visst kan man förstå om det är dagen efter midsommarafton. Men nu är det bara för bedrövligt.

Förpacknings- och tidningsinsamlingen (FTI) är de som ska tömma behållarna, vilket senast skedde 30 juli, enligt Eja Karlsson, handläggare på tekniska kontoret i Trosa.

– Det är jätteviktigt att de töms ofta. Jag ska gå in och göra en anmälan och informera chefen på FTI nu direkt, säger hon.

Kommunen uppmanar de som ska kasta skräp att aldrig bara dumpa det.

– Vid den här årstiden har många varit ute i stugan över sommaren och kommer hem med sopsäckar med skräp. Men på Korslöt finns det alltid kapacitet, säger Eja Karlsson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!