Sebastian Owuya fick göra sin debut redan efter en träning. Något som gjorde det lite rörigt. Foto:

Owuya om debuten: "Det var väldigt svängigt"

HOCKEYETTAN

Owuya inledde sin debut i Gripentröjan med en vinst. Men efter enbart en träning är det mycket som kan bli bättre vad gäller samspelet.

Sebastian Owuya gjorde under onsdagen sin debut för Gripen Nyköping när de besegrade Arlanda Wings med 4–3 på hemmaplan. Nyförvärvet startade matchen med tredjefemman och fick lite extra applåder vid presentation av startuppställningen.

Första matchen i Gripentröjan, hur kändes det?

– Det kändes lite knackigt och upp och ner i dag. Defensiven är jag nöjd med trots ett och annat misstag. Men det kommer bli bättre ju mer jag får träna med laget.

Vad är dina tankar om matchen?

– Det var väldigt svängigt. En rejäl omställning för min del, längesen man spelade en sådan här hockey. Tempot var inga problem men folk kom lite överallt och det var lite ostrukturerat. Svårt att sätta fingret på vad det exakt var men jag känner inte alla i laget så bra än så det var väldigt svårt att veta vem som vill ha pucken vart och sådana saker.

Owuya som är utlånad från Södertälje SK till Gripen Nyköping har enbart hunnit med en träning med det nya laget vilket inte är tillräckligt för ett klanderfritt samspel på isen.

– Grabbarna i laget är det inga problem med. De är väldigt snälla och hjälpsamma. Men när man ska spela med dem på isen är det lite svårare. Just det där med vem som vill ha pucken vart och att jag inte vet hur allas spelstilar är gör det svårt för mig att veta vart jag ska lägga passen eller hur de vill att jag ska göra.

Du har gjort din första träning och även första match för Gripen nu, har du även hunnit få koll på tabelläget?

– Jag har lite koll på Gripen och några andra lag i hockeyettan östra. Vet att det gäller att vinna över Väsby som vi möter till helgen men det viktigaste i dag var att vi tog tre poäng och har chans till spel i allettan.

Läs också

( 15 st )

Läs mer om dessa ämnen

Nyköping Gripen HCSportIshockey
Relaterat