Svensk mästare för första gången i K1 200 meter, det blev David Johansson från Oxelösund under onsdagen i Luleå.

– Det känns bra. Det känns riktigt bra faktiskt, säger han.

David som kör för Stockholmsklubben Brunnsviken hade en bra känsla inför finalen.

– Fram till finalen så hade jag vunnit både försöket och semin och kunde slappna av ganska bra. Jag kände att om jag fick till ett bra lopp i finalen också så skulle det räcka till att ta guld. Men jag var ju tvungen att köra bra i finalen också för att kunna ta det. Är nöjd med loppet, fick till en bra start i finalen. Johan Lilja (silvermedaljören) fick också en bra start men sen efter 25-50 meter stegrade jag ifrån lite och tog ledningen men han var med hela loppet.

Det blev ingen lätt vinst, han fick kämpa ordentligt.

– I försöket och semin så hade jag inte mött vare sig Lilja eller Theodor Orban (bronsmedaljören), så jag blev lite stressad när de låg bredvid mig. Fick inte till avslappning och spände mig lite. Sista 50 meterna så kände jag att det stumnade lite men det var bara att bita ihop och ta i lite extra. Lilja var nära men jag lyckades hålla ifrån, känner mig jäkligt nöjd över att jag lyckades ta det.

Tolv hundradelar var det som skiljde mellan ettan och tvåan. Och extra skönt känns det när han är den första som brutit Petter Mennings långa guldsvit.

– Ja det känns speciellt. Petter har ju varit obesegrad i åtta år och att jag kan vara den första som kan bryta hans svit. Men han var inte här och försvarade sitt guld så det blev lite mer av en walkover kan man säga. Hade varit kul om han varit här men jag gjorde bara mitt lopp och hoppades att det skulle räcka, och det gjorde det ju.

Hur firar man det här?

– Vi ska ha SM-tårta i morgon, så det blir väl det då!

Inte nog med det så blev det även ett guld på K4 1000 meter tillsammans med Brunnsvikens kanotklubb.

Alva Johansen och Moa Lindén från Nyköpings kanotklubb tog silver i D21 K2 1000 meter. Guldet vann Alice Sjömark och Elina Lineruth från Luleå.

I H18 K2 1000 meter kom Nyköping både etta och tvåa. William Berg och Karl Brodén vann guldet och silvret gick till Dennis Kernen och Magnus Lindén.

Dennis Kernen vann guld i H18 K1 200 meter och klubbkollegorna William Berg och Karl Brodén kom fyra respektive nia.

I samma klass för damerna vann Rebecka Gustafsson Lönnroth och Malin Andersson hamnade på en femteplats, båda från Nyköping.