– Snurra runt, ta bollen och kasta den vidare.
Föreningens huvudtränare William Jägerdén instruerar Elias Dahlberg. Den lite konstiga övningen får snabbt sitt svar när Elias får ett racket i handen. I padel är bollen nämligen inte död om den träffar glasytan bakom utan man kan skicka iväg den över nätet igen.
– Det är en supertaktisk sport. Jag har hållit på med det här hyfsat länge, men man har nog bara lärt sig fem procent av vad som finns att lära. Att man kan använda sig av väggen är den största skillnaden mot tennisen. Man använder den mycket för att försvara sig. Åker man ned till Spanien är de hur duktiga som helst att använda sig av den, säger William Jägerdén.
Träningspassen för barn och ungdomar startade upp för en dryg vecka sedan. Det finns tre grupper uppdelade på nivåer och åldrar. Det går även att spela två gånger i veckan vilket det inte fanns möjlighet till tidigare.
Padelhallen gick nämligen i konkurs i somras och föreningen, som var kopplad till den, fick bildas om på nytt. Nu bygger allt på samarbete. Föreningen drivs helt av ideella krafter och är, precis som andra föreningar beroende av stöd och hjälp från föräldrar, sponsorer och kommunala bidrag. Annika Broman, ordförande i Nyköpings padelförening och Calle Berglin som är en av ägarna till hallen, säger att det är viktigt och att de finns till för varandra.
– Nu driver vi sporten mot ett föreningsliv. Tidigare var det enbart kommersiellt och vår samverkan är viktig för att stötta föreningen som drivs helt ideellt, säger Calle Berglin som puffar för att föreningen nu har tre lag i seriespel.
Just nu fokuserar man på att få fler att testa sporten. Speciellt bland barn och ungdomar. Ett höstlovsläger är inplanerat och flera prova-på-dagar planeras tillsammans med andra föreningar.
– Våra barn- och ungdomsgrupper har åldersspannet 6-15 år men vem som helst får komma hit och prova. Vi har även träning för vuxna nybörjare och kan ordna träningar för andra nivåer också. Våra träningar är terminsvis och det är ok att prova två-tre gånger innan man knyter upp sig, säger Annika Broman.
Träningspassen som finns i dag är uppbyggda på hur gamla barnen är. De som är mellan sex och nio har mycket lek under passet.
– När de blir lite äldre och har hållit på lite längre blir det lite mer spelövningar. Det kan bli lite matcher också men det är lite klurigt i början eftersom de kanske inte får över bollen så ofta, säger William Jägerdén.
En som halkat in i år är Theodor Ekengren, 10 år. Han berättar att han har spelat pingis tidigare och ska börja spela fotboll snart.
– Reglerna i padel är svårast. Det är mycket regler. Man måste till exempel gå bakom den där linjen för att serva, säger han och pekar.
Är det något som är lätt?
– Att spela match.
Det tycker även 12-åriga Elias Dahlberg, som har testat flera sporter.
– Det är enklare med padel än tennis, men många slag är svåra. Svårast är nog att få till en bra smash, säger han.
Hur svårt är det att lära sig att göra ett glasslag?
– Den tar ett tag att lära sig.
Signe Coltin är en av föreningens nya unga tränare. Hon har lockats över från tennisen så nu dubblerar hon.
– Min mamma lade ut en grej på Instagram om att jag hade blivit tennistränare och då hörde de av sig, säger Signe och syftar på padelföreningen.
Var det svårt att ställa om?
– "Vilket litet rack" tänkte man först men det går att träffa med det också, säger hon med ett skratt.
Signe säger att kombinationen mellan tennis och padel är bra.
– Det är skönt med variation ibland. I tennisen är det mycket att springa, här är det lite mer fokuserat.