Inte en helg utan orienteringstävlingar. Den här gången var det Trosabygdens OK som stod för arrangemanget under 1 maj. Och det var inte bara en vanlig tävling utan den fjärde deltävlingen i Ledartröjan (DH 14 och 16) och den tredje i Juniorligan (DH 18 och 20).

Med hälften av deltävlingarna avklarade toppar Odin Ek, Nyköpings OK, H14-klassen med klubbkompisen Emil Clashammar på tredjeplats. Samma placering som killarna fick även i skogarna söder om Vagnhärad, Odin tog för övrigt sin fjärde tiopoängare så här långt.

I D16 noterade Frida Jarding och Caroline Gutke, båda tävlar för NOK, en första respektive andra plats, vilket även är den totala ställningen så här långt.

I H16-klassen är det Hällenorienteraren Hugo Kindborn som är i topp, med Edvin Hellsten, NOK, på andra plats. De hade precis samma placering även i Trosa Skogslopp.

I D14 kan det bli justeringar i den totala poängställningen eftersom Filippa Gutke, NOK, som toppade listan innan onsdagens tävling, slutade på åttondeplats. Vann klassen gjorde i stället klubbkompisen Cajsa Alenius, som troligtvis gör ett hopp uppåt i listan från sin totala fjärdeplats.

I Juniorligan var Trosaloppet den tredje av sju deltävlingar. Bröderna Karl och Melker Lundin ligger bra till i totalen efter en första och andra plats i H18. Karl har dragits med skadeproblem men verkar vara på hugget igen. I D20 visade Linnéa Gustafsson, även hon OK Hällen, att formen finns där. Hon slutade på andra plats.