• Adam Zetterström har provtränat med Onyx två dagar i rad. Nu verkar det som att han kommer spela på en dubbellicens för Linköping IBK och Onyx. Foto:
  • Tobias Palm är positiv till Adam Zetterströms prestationer på träningarna. Samtidigt meddelar han att Viktor Palm inte kommer att släppas. Foto:
  • Foto:
  • Foto:
  • Foto:
  • Foto:
  • Foto:
1/

Palm stannar och SSL-forward på väg in

INNEBANDY

Onyx sportchef meddelade att Viktor Palm inte kommer lämna klubben. Samtidigt är forwarden Adam Zetterström från SSL-klubben Linköping högaktuell efter två provträningar.

Nu verkar det vara helt klart. Den viktiga forwarden Viktor Palm kommer inte lämna Onyx för spel i Svenska superligan. Det meddelade sportchefen Tobias Palm under deras träning på torsdagen.

– Jag är inte orolig. Jag sitter på makten och kommer inte släppa honom. Han har varit för viktig för oss. Släppa honom är som att ge upp chansen till att klättra i tabellen. Serien är inte avgjord i januari och efter januari kan ingenting hända, säger han och syftar på att transferfönstret stänger i slutet av januari.

Dessutom har den unga men redan SSL-meriterade forwarden Adam Zetterström har provtränat för Onyx, både i onsdags och under torsdagskvällens sena pass. Går allt som det ska lutar det åt att han kommer spela på en dubbellicens där SSL-klubben Linköping IBK kan återkalla honom när de vill.

– Han har provtränat här förut sommaren 2016 och vi har haft kontakt sen dess. Han är en snabb och teknisk forward med sinne för mål. Och det är ju det vi saknar. Dessutom är han rightare och det är på den sidan det finns störst chans att slå sig in. Komma hit och ta Viktor Palms tröja känns som en tuff utmaning, säger Onyx sportchef Tobias Palm.

Hur stort behov är ni av en ny forward?

– Vi har inte aktivt sökt efter någon eller känt någon panik alls. Men vill en sådan bra spelare komma hit och testa ska han få chansen. Skulle det vara en målvakt som ville komma hit i stället skulle vi säga nej på direkten. Där är vi toknöjda. Men vi vill inte att gruppen ska känna sig missnöjda med det material vi har när vi tar in provspelare. Det handlar mer om att det är en bra spelare som kan ge väldigt mycket konkurrens och på så sätt höja de andra spelarna ett snäpp.

Hur bra koll har du på Adam Zetterström?

– Jag har haft koll på honom en längre tid och vet att han har många bra kvalitéer. Rickard (Onyx tränare) har inte haft koll på honom. Jag får visa honom att han kan vara något för oss. Sen är det upp till spelaren att visa upp vad han själv vill och kan. Han kan växa och bli en jätteviktig spelare för oss.

Hur skulle en eventuell övergång se ut?

– Vi är överens med Linköping om att de kan släppa honom på en dubbellicens. Om han vill. Han får känna efter med pendlingsbiten och hur det har känts efter de här två passen han tränat med oss. Jag hade helst sett en rak övergång eller utlåning. Nu kan Linköping ta tillbaka honom när som helst. Men jag får köpa Linköpings läge och vi har en bra dialog.

Sent på torsdagskvällen meddelade Tobias Palm att han kommer prata med Linköping om en eventuell övergång.

– Jag kommer prata med Linköping under morgondagen så får vi se vart det landar.

Den 20-åriga forwarden från Malmköping som numera spelar i Linköping har sökt sig till Onyx för mer speltid.

– Största delen till varför jag vill hit är att jag inte fått tillräckligt med speltid i Linköping som jag vill ha. Då går jag hellre en division lägre och spelar mer. Jag vill bli en viktigare spelare och ta en startplats, säger Adam Zetterström.

Sportchefen och tränaren är nöjda med Zetterström prestation på träningarna. Och han själv verkar vilja spela i Onyx.

– Förhoppningsvis, om allt går som planerat, blir det en dubbellicens. Onyx är en bra klubb och det är ett härligt gäng. Det ser ljust ut.

Adam Zetterström

Födelseår: 1997 (20 år)

Position: Forward

Nuvarande klubb: Linköping IBK

Skjuter: Höger

Läs också

( 15 st )

Läs mer om dessa ämnen

OnyxSportInnebandySport
Relaterat