Hur mycket mer har ni i er?

– Vi kan mer, det kan vi. Vi har en ganska så fin placering – men vi kan absolut mycket bättre.

Och hur har det varit att få in självaste Tobias Enström i det här lagbygget, med över 700 NHL-matcher i meritbagaget?

Artikelbild

Patrik Karlkvist nätar mot Leksand. Trosasonen är en av många dokumenterat skickliga målskyttar i den här upplagan av klassiska Modo. Han har ännu inte fått testa sina färdigheter i SHL – dit Örnsköldsviksklubben vill. Men säsongen har inte varit friktionsfri, efter en stark start radade Modo upp sex raka förluster. Därefter kunde dock Karlkvist och hans lag resa sig.

– Det är mäktigt faktiskt. Riktigt coolt. Det var ju mycket snack om det där innan säsongen började, men man trodde kanske ändå inte att det skulle hända. Men det är en bra hockeyspelare och dessutom en riktigt bra människa.

Även om han är back och du är ytterforward, kan du ta del av en del tips som han eventuellt har att komma med?

– Jo, men det kan man absolut. Han delar med sig av tips till de flesta. Det är ju ganska många spelare han spelat med, och vissa av dem är ju bland topp tio men det är samtidigt dem som jobbar hårdast också har han sagt.

Något som sticker ut i den här upplagan av Hockeyallsvenskan annars?

– Det är svårt att säga. Det är sig likt med en jäkligt tajt och jämn serie. Men Västerås har ju ändå överraskat.

Med Acke Ringström i laget.

– Ja, han känner jag ju och han har sett fin ut där. Har sett att han fått mycket beröm för sitt spel också.

Hur har du upplevt ditt eget spel hittills?

– Jag tycker att jag startade rätt bra de tio–tolv första matcherna, precis som hela laget. Sedan hade jag, liksom hela laget, en liten dipp men sedan har det funkat bra igen.

Och mot Björklöven bröt du en tids måltorka också (hattrick efter elva mållösa matcher i rad)?

– Precis. Det var skönt att det äntligen lossnade.

Hur är spelet nu, till den här säsongen fick ni ju in den ordentligt hyllade tränaren Björn Hellkvist från Oskarshamn?

– Det är ganska stor skillnad ändå mot hur det har varit tidigare. Han har klart för sig hur han vill att vi ska spela och agera därute. Och jag tycker att vårt lag är bättre på pappret nu än förra säsongen. Vi har fler individuellt skickliga spelare som ändå jobbar hårt över 60 minuter – precis som han (Björn Hellkvist) vill ha det.

[bild nr="2"]

Har ni allt ni behöver för att lyckas?

– Nä... jag vet inte, jag tycker det ser bra ut. Sedan kan man ju alltid förstärka, men jag tror också att det är bra att behålla det lag man har och ta det därifrån.

Blir det en sväng hemåt över jul?

– Ja, så blir det. Vi har fått det ganska bra så vi kör på tills den 22 december, sedan möts vi upp i Norrköping den 26:e (match borta mot Vita Hästen den 27:e, vår anmärkning). Så däremellan åker jag hem till Trosa och firar jul.

Är du en julkille?

– Jo men det är jag väldigt mycket. Jag gillar julen och det är alltid roligt och kul att få komma hem och träffa nära och kära, vännerna och så.

Någon favorit på julbordet?

– Haha. Nej, jag vet inte... fast mosters köttbullar brukar alltid sitta riktigt fint.

Och var ska säsongen sluta för att du och alla i och runt Modo ska känna er nöjda?

– Med en SHL-plats, tycker jag. Det är ju ändå det man strävar mot. Det är svårt att undgå det, men vi får samtidigt försöka att fokusera på en match i taget.