Alexander Flygare och Jörgen Lindblom kämpar sig här tillbaka in i semifinalen i andra setet – och lyckas vända den. Foto:

Pickleball har kommit till Nyköping för att stanna

Pickleball

Det är inget snack om att pickleball är hos Korpen i Nyköping för att stanna. Gamla fotbollsspelaren Marcus Lavén vann singelturneringen medan Alexander Flygare/Jörgen Lindblom tog hand om dubbelvinsten i sommarturneringen.

I lördags spelades den andra pickleballturneringen i Gumshallen, sedan den i Sverige växande amerikanska racketsporten lanserades i Nyköping i början av året.

Nio lag kom till spel i helgens dubbelturnering och sex spelare ställde upp i singelklassen.

Marcus Lavén (i mitten) vinnare i singelturneringen efter finalvinst mot Alexander Flygare (till vänster), som vann dubbelturneringen tillsammans med Jörgen Lindblom. Foto:

Marcus Lavén vann singelturneringen efter finalvinst mot Alexander Flygare (till vänster). Flygare fick revansch i dubbelturneringen där han vann finalen tillsammans med Jörgen Lindblom. 2–1 i set blev det mot Andy Andersson och Jesper Valett – och det var jämnt även i semin.

Lavén imponerade och tog sig till final utan att tappa ett enda set medan Flygare hade en riktigt tuff tresetare i semin mot sin lagkamrat ifrån squashserien, Andreas Marklund.

– Vi är väldigt nöjda med turneringen och intresset. Det är roligt att följa utvecklingen hos både spelarna men även pickelball överlag, säger Emil Eklund på Korpen i Nyköping.

Läs mer om dessa ämnen

KorpenSport