Pontus Almqvist ser till att börja med ut att få köra med IFK Norrköpings A-lag under försäsongen. Även om han känner sig redo för allsvenskan är talangen från Nyköping också öppen för en ny utlåning om detta behövs för att få speltid. Foto:

Almqvist är tillbaka i IFK Norrköpings trupp

Fotboll

När IFK Norrköping drog i gång utomhusträningarna för säsongen fanns Nyköpingsspelaren Pontus Almqvist med i truppen och så pigg ut på Östgötaporten. Men fotbollsframtiden som under senare delen av 2018 handlade om Norrby i superettan är högst oklar.

– I Norrby fick jag chansen och fick spela en hel del. Jag trivdes bra men det är inte samma miljö som här, säger Almqvist till NT direkt efter träningen.

Pontus, som redan har haft en rätt spektakulär karriär, upptäcktes av talangjakten Nike Football Academy. Den allsvenska klassikern IFK Norrköping värvade honom tidigt och han fick göra ett allsvenskt inhopp och en match i cupen. Inför förra säsongen lånades han ut till Varberg och efter en skadeförföljd vår blev det en rätt bra höst i Norrby. Almqvist fyller 19 år i sommar och sitter på ett kontrakt med den även nästa år.

Samtidigt måste både Almqvist och klubben ganska snart känna att det finns en rimlig chans speltid under våren i laget som var med i den allsvenska guldstriden ända in i kaklet förra säsongen.

– Jag känner mig redo. Får jag chansen ska jag ge hundra procent. Vi har en bra dialog, jag och Jens (Gustafsson, managern). Det handlar om att skynda långsamt, säger Almqvist till NT efter att ha dragit ner applåder från de hundra supportrarna efter ett snyggt mål på träningen.

Mycket talar för att IFK kommer att behålla Almqvist i truppen under försäsongen och då kommer det förstås chanser att visa upp sig för Almqvist.

– Då har jag ett plus ifall jag skulle bli utlånad igen. Det är mycket bättre i IFK, mycket hårdare träning. Jag är redo för vad som än kommer.

Läs också

( 15 st )

Läs mer om dessa ämnen

Sportfotboll
Relaterat