Välväxte anfallaren Marcus Björklund har nätat i Hargs BK-dressen tidigare. Nu är han aktuell för en återkomst. Foto:

Positiva vindar i Hargs BK

Fotboll

Hargs BK har på pappret fått till en riktigt slagkraftig trupp inför Sörmlandsfyran 2018 — där två lokala namn kan vara på ingång.…

HBK landade på en fjärdeplats i fjol. De allra, allra flesta som var med och bidrog till detta har valt att köra vidare även denna säsong och detta har kryddats med intressanta värvningar såsom Emil Törnqvist (Tystberga), Haris Bijelonja (comeback), Amir Strukan (IFK Nyköping) och framför allt Nyköpings BIS-ikonen Dago Funes.

— Det ser spännande ut, säger Michael Gustavsson, fotbollsansvarig i HBK:s styrelse.

De senaste veckorna har även mittfältaren André Timonen och anfallaren Marcus Björklund varit med och känt sig för. Timonen har ett förflutet i Nyköpings BIS där han beskrevs som en mittfältsdynamo med hög arbetskapacitet — men en långtidsskada gjorde att han aldrig lyckades göra sig ett namn i klubbens representationslag i division 1. Säsongen 2015 fick han dock göra två inhopp på den nivån.

— De är inte klara på något sätt men är absolut intressanta för oss. De har sagt att de vill vara med och känna sig för på träning och match, säger Gustafsson, som endast räknar bort Dzenan Gradisic (studier i Linköping) och Johan Lundqvist (slutar) från fjolårets manskap.

Björklund, med förflutet i både NBIS och HBK, har Järna SK som sin senaste klubbadress. Klubben åkte ur division 3 ifjol med dunder och brak.

— Han är lite velig med vad han ska göra. Frågan är ju var han ska spela annars, funderar Gustafsson, och konstaterar att det inte är så mycket mer än en månad kvar till seriepremiärerrna.

Hargs lagbygge står dock knappast och faller med Björklund och Timonens eventuella påskrifter.

— Vi har redan ett bra lag och sitter inte i sjön på något sätt. Men det är klart att de skulle vara bra förstärkningar som breddar truppen ännu mer. Men först och främst måste de ju själva vilja — och det vill nog till att de bestämmer sig fort för det tar ett tag att få allt klart. De kan ju till exempel inte vara med på DM i helgen.

Den bubblande optimismen inför säsongen gäller inte enbart a-truppens utseende.

— Vi vill bygga upp det här underifrån också och kommer ha ett juniorlag i gång. Dessutom har vi ju ett b-lag i division 6 också, säger Gustafsson.

I den gångna helgen spelades första träningsmatchen utomhus — där blivande seriekonkurrenten IK Viljan krossades med 9—1 (!). Detta utan klassvärvningen Dago Funes som drogs med vadskada. Fjolårets skyttekung Johan Urborn visade dock att takterna sitter i med fyra mål. Seriepremiären spelas 14 april borta mot fjolårets division 3-lag Järna.

Läs också

( 15 st )

Läs mer om dessa ämnen

Hargs BKSportfotboll
Relaterat