Tobias Kjell. Foto:

Publikvänlig swimruntävling i Oxelösund

SWIMRUN

Hallå Tobias Kjell, arrangör för Sörmlandskustens Swimrun som avgörs på Jogersö under tisdagen.

Hur går tankarna inför loppet?

– Det kommer bli bra. Vi har skalat ned ganska mycket från en stor tävling till en mindre trevlig gemenskap, i stället för att göra största bästa tävlingen. I och med det så är det nästan gratis att vara med, man får betala vad man vill. Så alla kan vara med. Vi känner inte att vi har en större press på oss att leverera den största och bästa tävlingen heller. Just nu (måndag) är det ett 40-tal anmälda men man kan anmäla sig ända fram till start. Det är folk från hela regionen som kommer.

Vill du berätta lite om banan?

– Det är en varvbana som är tre kilometer lång på småstigar och obanad terräng, det är tre varv och man kommer alltid att passera målet så det blir väldigt publikvänligt. Samtidigt är det en välbesökt bakluckeloppis. Sedan har vi en motionärsklass där man kör ett varv. Simsträckan är 200-250 meter på den långa banan, den korta är runt 100 meter. Det blir enkelt och trevligt, alla ska få vara med och tävla och uppleva glädjen i swimrun.

Tävlingen Sörmlandskustens Swimrun är en reaktion på Nyköpings kommuns ointresse att samarbeta med Nyköpings Swimrun.

– Man fick inte sätta upp marknadsföring för sponsorer längs banan. De (Nyköpings kommun) var inte intresserade att samarbeta i år så då blev det i Oxelösund. Men rykten säger att kommunens marknadsföringspolicy ska ändras inom kort. Vem vet vad som händer, vi får se.

Den femte augusti 2017 arrangerades Nyköpings Swimrun för tredje och sista gången sades det. Men dörren är öppen för ytterligare arrangemang om marknadsföringspolicyn ändras.

– Vi får se, jag stänger inga dörrar.

Läs också

( 1 st )

Läs mer om dessa ämnen

JogersöOxelösundSportlöpning simning
Relaterat